Hangi Anadolu Liselerine hazırlık sınıfı konulacak?

Haber Giriş : 25 Ocak 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi geçen yıl İstanbul Lisesi, Galatasaray ve Kadıköy Anadolu dışındaki okullarda hazırlık sınıfları kaldırıldı. Önümüzdeki öğretim yılında sınırlı sayıdaki anadolu lisesine yeniden hazırlık sınıfı konuluyor. Peki o zaman niye kaldırıldı diyenleriniz çıkabilir. Çok da haklılar. Ama Milli Eğitim Bakanlığı'nın ne yaptığına akıl sır erdirene aşk olsun.

OKS ile kolejler sınavını birleştirip, ayrı tercihte ısrar eden yine kendileri değil mi? Yaz gelip de kaos yaşandığında, yine, "Pardon, yanlış yapmışız, bu yıl böyle geçti, artık gelecek yıl birleştiririz" dediklerinde, bu yıl sınava giren öğrencilere yazık olmayacak mı?
Deneme-yanılma yöntemiyle iş yapmaktan ne zaman vazgeçecekler, çok merak ediyorum.

Sizleri çok yakından ilgilendiren en son icraatları ise, kolejlere ekonomik destek. Çocuğunu özel okullara gönderen velilere, yıllık 1000 YTL'lik ekonomik destekte bulunulacakmış. Ayrıca bankadan kredi alındığında da faizin yarısını devlet ödeyecekmiş.
Miş, miş diyoruz çünkü ortada henüz lafın ötesinde bir şey yok.

20 bin YTL'yi bulan öğrenim masraflarının yanında 1000 YTL'nin lafı mı olur diyenler kadar, hiç yoktan iyidir diyenler de çıkabilir. Ama olayın hukuksal yönünü çözmeden böylesi bir vaatte bulunmak sanki erken bir müjde gibi geldi. Bekleyip göreceğiz.

Tekrar yazının başına dönersek; hangi anadolu liselerine yeniden hazırlık sınıfı konulacağına, okulların başvurusu üzerine Talim ve Terbiye Kurulu verecek. Pek çok okul, şimdiden başvurdu. İyi öğrencileri kapmak isteyen diğer anadolu liselerine de duyurulur. Geç kalanlar, Ankara'dan eli boş dönebilirler. Çünkü sayıyı birdenbire artırmak istemiyorlar.

Anadolu liselerine hazırlık sınıfı konulması halinde eğitim süresi bir artı dört yıl, yani beş yıl olacak.
Tercihlerinizi yaparken bu durumu özellikle göz önünde bulundurmalısınız.
Bu arada tatil bitmek üzere haberiniz olsun. Hâlâ dinlenmediyseniz, hemen dinlenmeye başlayın. Yok eğer ödevler bitmediyse de hemen onları tamamlamaya bakın.
İkinci yarıyıl, yaşamınızın belki de en zor dönemlerinden biri olacak.

abbas güçlü/milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber