Yusuf bebeğin babası; 'maddi değil, tıbbi desteğe ihtiyacımız var'

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Hatipkışla Köyü imamı Aydın Turan'ın lenf damarlarındaki çatlaktan sızan suyun vücutta birikmesi nedeniyle vücudu her geçen gün şişen Yusuf Turan'a yardım için yetkilileren arayan olmazken, vatandaşlardan çok maddi destek telefonları geliyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yusuf bebeğin babası; 'maddi değil, tıbbi desteğe ihtiyacımız var'

Oğlu günden güne gözü önünde eriyen çaresiz baba Aydın Turan, yardım için arayanlara teşekkür edip, maddi değil tıbbi desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Hatipkışla Köyü'nün imamı 39 yaşındaki Aydın Turan ve 35 yaşındaki eşi Nahide Turan'ın, 5.5 ay önce 3 kız çocuğunun ardından 4'üncü ve tek erkek bebekleri Yusuf dünyaya geldi. İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen Yusuf bebeğin vücudunda su biriktiğini tespit eden doktorlar, toplam 550 ayrı test yaptı, ancak bir sonuç alamadı.

Lenf damarlarında oluşan çatlak nedeniyle vücudunun ürettiği suyu böbreklerin emip, dışkı yoluyla dışarı atamadığı belirlenen Yusuf bebeğin yaşaması için Nükleer Tıp'ta kullanılan Dextran maddesinin gerektiği belirtildi.

Ancak, Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi her yıl Ağustos ve Aralık aylarında yapılan Dextran maddesi Türkiye'de şu an yok. Bu nedenle Yusuf bebeğin ailesine ihalenin yapılacağı Ağustos ayına kadar beklenmesi gerektiği bildirildi.

Yusuf bebeğin durumunun gazete ve televizyonlarda haber olmasının ardından yetkililerden henüz arayan olmazken, Türkiye ve Avrupa'dan çok sayıda destek telefonları geliyor. Telefonunun hiç susmadığını belirten baba Aydın Turan, "Halkımız bebeğimizin yaşaması için yardım etmek istiyor. Ancak gerek Türkiye gerekse Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden arayan yardımseverler var. Maddi yardım teklifinde bulunuyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Ancak, biz maddi yardım değil tıbbi yardım bekliyoruz" dedi.

Öte yandan konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Yusuf bebeğin tedavisi için gerekli olan Dextran maddesinin Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi Nükler Tıp Anabilim Dairesi'nin elinde olmadığı için Ağustos ayında yapılacak ihaleyi beklemesi önerildiğini hatırlatıp, "Bu hafta içinde Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yapılan müracatta bebeğe ileri tetkik ve tedavi imkanları olmadığı için ailesi basın yoluyla yardım çağrısı yapma ihtiyacı duymuştur. Basında çıkan haberlerden sonra Almanya ve ABD'deki Türk hekimleri baba Aydın Turan'ı arayıp, epikriz talebinde bulunmuşlardır. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Ahmet Kemal Oğuzdağ ile görüşülerek 14 Haziran tarihinde bebeğin genel durum değerlendirilmesi için randevu alınmıştır. Ayrıca aile hekimliğince hastanın köyde kaldığı süre içinde hepatit aşı ile 3 izlemi yapılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber