Riske rağmen oğluna hayat verdi

Kocaeli'de böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır diyalize giren 15 yaşındaki lise öğrencisi Recep Said Dülger, kadavradan böbrek naklinde sorun çıkması nedeniyle ameliyat masasından geri döndü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Riske rağmen oğluna hayat verdi

Kocaeli'de böbrek yetmezliği nedeniyle 5 yıldır diyalize giren 15 yaşındaki lise öğrencisi Recep Said Dülger, kadavradan böbrek naklinde sorun çıkması nedeniyle ameliyat masasından geri döndü. Yoğun bakıma alınan oğlunun tekrar diyalize girmesine gönlü elvermeyen anne Ela Dülger, oğluna böbreğini verdi.

Kocaeli'nde yaşayan Olgun Kamil Dülger (44) ve Ela (39) Dülger çiftinin 15 yaşındaki çocukları Recep Said Dülger'e 10 yıl önce böbrek hastalığı teşhisi kondu. Lise 1'inci sınıf öğrencisi Recep'in 5 yıl önce iki böbreği de iflas edince diyalize girmeye başladı. Ailesi bunun üzerine böbrek nakli için hastaneye başvurdu ancak mesanesindeki sorun nedeniyle nakil yapılamayacağı söylendi.

AÜ'YÜ GAZETELERDE OKUDULAR

Gazetelerde Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde başarılı operasyonlar yapıldığı haberini gören Dülger ailesi, şanslarını Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde denemeye karar verdi. Recep Said'i muayene eden doktorlar mesanedeki 'Posterior Uretral Vala Sendromu' (mesane duvarlarında sıvı birikmesi ve mesanenin büyümesi) sorunun ameliyatla çözülebileceğini ve organ nakline engel olmadığını söyledi. Yapılan operasyonun ardından da mesanedeki sorun giderildi.

MASADAN GERİ DÖNDÜ

Ameliyatın ardından ev hanımı anne Ela Dülger, oğluna böbreğini vermek için gönüllü oldu. Ancak yapılan kontrollerde annenin böbreğinde büyüme olduğu ve nakil olamayacağını belirledi. Bunun üzerine kadavra sırasına yazılan Recep Said'e 4 Haziran'da kadavradan böbrek bulunduğu haberi geldi. Hemen hastaneye giden Recep Said Dülger ameliyata alındı. Ancak damarlarda çıkan bir sorun nedeniyle nakil gerçekleştirilemedi ve ameliyat masasından geri döndü.

OĞLU İÇİN RİSK ALDI

Yoğun bakımda tedavi altına alınan oğlunun çektiği sıkıntılara dayanamayan anne Ela Dülger, tüm riskleri göze alarak oğluna böbreğini vermek istediğini bir kez daha söyledi. Doktorlar yapılan değerlendirmenin ardından nakle onay verdi. Önceki gün gerçekleştirilen operasyonla anneden alınan böbrek oğluna nakledildi. Doktorlar anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Öte yandan ameliyatta bir de sürpriz yaşandı. Annenin böbreğinde büyüme olmadığı, böbreğin yapısının o şekilde olduğu ortaya çıktı.

İKİNCİ KEZ DÜNYAYA GELDİM

Annesinin verdiği böbrekle ikinci kez dünyaya geldiğini söyleyen Recep, annesine minnettar olduğunu söyledi.

Anne Ela Dülger ise,oğlunun sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, iyiki de o riski gözönüne aldığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber