Milli Eğitim Bakanı Avcı karne dağıttı/Video

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Veliler anlaşırlarsa kendi aralarında, bu, serbest kıyafetten geri adım anlamına gelmez; tam tersine zaten var olan genişliğin duyurulduğu anlamına gelir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gölbaşı ilçesi Hacılar Köyü Hacılar İlköğretim Okulu'nda ilköğretim okulu öğrencilerinin karnelerini dağıtan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetecilerin sorularına cevap verdi.

"Yeni sistemin ilk karnelerini veriyorsunuz, okuma yazma öğrenemeyen çocuklara karne veriliyor şeklinde iddialar var, siz nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya cevap veren Bakan Nabi Avcı, "Biz hepsini tek tek masaya yatırıyoruz. Sadece yeni düzenleme ile ilgili değil, Milli Eğitim geleneğinde yapılan her yeni düzenlemenin geri dönüşleri kontrol edilir. İlk günden itibaren yaptığımız çalışmalar ve değerlendirmeler gösteriyor ki, bu değerlendirmeler haklı eleştiriler değil" diye konuştu.

Kıyafet serbestliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, "Serbest kıyafet seçim yelpazesinin içinde forma da olabilir. Velilerimiz kendi aralarında anlaşıp 'biz önümüzdeki ders yılında çocuklarımızı şöyle bir forma ile okula gönderelim' derlerse bu da serbet kıyafet seçeneklerinin içindedir. İlla her birinin ayrı ayrı kıyafet giyebileceği anlamına geleceği gibi birlikte kararlaştırdıkları forma da olabilir. Özellikle veliler kız çocukları ile ilgili bu konuda bize talepte bulunuyorlar. Veliler anlaşırlarsa kendi aralarında, bu serbest kıyafetten geri adım anlamına gelmez, tam tersine zaten var olan genişliğin duyurulduğu anlamına gelir. Bu seçeneklerin içinde forma seçimi de vardır. Özel okullarda velilerin yüzde 90'ı forma istiyor. Şüphesiz devlet okullarında da böyle bir tercih var gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Yeni kayıt döneminde velilerden bağış alınmaması gerektiğini tekrar eden Bakan avcı, "Özellikle kayıt döneminde ve diploma verilirken hiçbir başlık adı altında velilerden gönüllü de olsa bağış adı altında para alınmayacak. Uymayanlar için gerekli işlemler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber