ADSM'de hastaların üçte biri randevu alıp tedaviye gitmiyor

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin (ADSM) istatistikleri, merkezi sistemle randevu alanların üçte birinin randevularına gitmediğini ortaya çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ADSM'de hastaların üçte biri randevu alıp tedaviye gitmiyor

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin (ADSM) istatistikleri, merkezi sistemle randevu alanların üçte birinin randevularına gitmediğini ortaya çıkardı. Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mustafa Keserci'ye göre, randevuya gitmeyenler hastanelerde hasta kuyruklarına neden oluyor.

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mustafa Keserci, ayda yaklaşık 5 bin hastanın hastanelerinden telefonla randevu aldığını fakat ortalama 1500 hastanın randevulara gelmediğini açıkladı. Randevusuna gelmeyecek hastalara, randevularını iptal etmeleri konusunda çağrıda bulunan Keserci, “Randevularını iptal etmeyen hasta oranı yüzde 30. Ayda telefonla randevu alan 5 bin hastadan 1500'den fazlası randevularına gelmiyor. Bu da bizi ve diş hekimlerimizi zor durumda bırakıyor” dedi.

Randevu konusundaki sıkıntılarla ilgili açıklamalarda da bulunan Keserci, “Yoğun ilgiden ötürü talebi karşılayamıyoruz. Hekimlerimiz zorlanmakta. Hekim sayısı artışına bağlı olarak rahatlama olacaktır” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber