Güroymak'ta 3 kardeşin öldüğü saldırıda 3 tutuklama

Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Çıtak Köyü'nün Kanireş Mezrası'nda 7 gün önce çıkan silahlı kavgada, 3 kardeşin ölümüne, 15 yaşındaki genç bir kızın da yaralanmasına neden olan saldırganlara yönelik operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güroymak'ta 3 kardeşin öldüğü saldırıda 3 tutuklama

bitlis'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Çıtak Köyü'nün Kanireş Mezrası'nda 7 gün önce çıkan silahlı kavgada, 3 kardeşin ölümüne, 15 yaşındaki genç bir kızın da yaralanmasına neden olan saldırganlara yönelik operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, 8 Haziran'da saat 16.30 sıralarında Kanireş Mezrası yakınlarında bulunan merada meydana geldi. Körmen Ailesi merada ev yapınca, aynı köyde bir başka aileye mensup bazı kişilerde buna karşı çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu kardeş olan Naif, Veysi ve Muhsin Körman öldü, 15 yaşındaki Zeynep Körman ise ağır yaralandı. Olayın jandarmaya haber verilmesi üzerine Zeynep Körman, hemen hastaneye kaldırılırken, köyde ve merada geniş güvenlik önlemi alındı. Jandarma kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucu jandarma ekipleri dün operasyon için düğmeye bastı. İlk operasyon Osmaniye'de yapıldı. Burada çeşitli adreslere yapılan baskınlarda 3, Bitlis'te ise 5 kişi gözaltına alındı. Osmaniye'de gözaltına alınan Z.K. ile Bitlis'te gözaltına alınan İ.M. ve N.M. tutuklanırken, 2 kişi de sorgularının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgisi bulunduğu belirtilen 3 kişini ise sorguları sürüyor.

Bu arada, güvenlik güçleri olumsuz bir durum yaşanmaması için Kanireş Mezrası, Taşüstü ve Gedikpınar köylerinde geniş güvenlik önlemi almayı sürdürüyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber