Yaşı küçük, mücadelesi büyük

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde anne ve babası boşandıktan sonra amcasıyla yaşamaya başlayan 6 yaşındaki Ömer, zamanını geçirdiği amcasına ait lastikçi dükkanında lastik değiştirmeyi, araçların fren sistemini ayarlamayı, bisiklet tamirini ve bakımını öğrendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2013 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşı küçük, mücadelesi büyük

Saruhanlı'nın Mütevelli beldesinde yaşayan Mehmet Adalı (37), yeğeni Ömer'in anne ve babasının boşandıklarını, onların ayrılmasıyla ortada kalan ve o tarihte 1 yaşında olan yeğeni Ömer'e kendisinin sahip çıktığını belirtti. Ömer'i kendi evladı gibi bağrına bastığını, 1 yaşından bu yana ona kendisinin baktığını söyleyen amca, küçük çocuğun kendisine 'Baba' diye hitap ettiğini söyledi. Mehmet Adalı, yeğenini bebekliğinden beri sanayi sitesindeki işyerine getirdiğini, Ömer'in burada büyüdüğünü kaydetti.

Yürümeye başladığı zamandan bu yana vaktini sanayi sitesinde geçiren Ömer'in buradaki hayata alıştığını, esnafın da sevgisini kazandığını anlatan Adalı, şunları söyledi: "Ömer'in anne ve babası 5 yıl önce boşandı. Daha sonra her ikisi de başka evlilik yaptı. Ailenin ilk ve tek çocuğu olan Ömer ortada kaldı. Ona ben ve annem sahip çıktık. Ömer yürümeye başladığı yıllarda onu işyerime getirmeye başladım. O buralarda oyun oynar zaman geçirirdi. Esnaf arkadaşlarımın da sevgisini kazanarak sanayi sitesinin gülü haline geldi. Zamanla benim yaptığım işleri öğrendi. Sürekli yanımda olduğu için beni takip eder, çalışmaya heves ederdi. 6 yaşında olmasına rağmen bazı işleri öğrendi. Otomobil lastiğini değiştirebiliyor. Bisiklet tamiri ve bakımı yapabiliyor. Motosiklet kullanabiliyor. Hatta otomobil bile kullanıyor. Ondaki bu mücadele ve azim beni olduğu kadar gören herkesi şaşırtıyor."

Sanayi sitesinde esnaflık yapan Mütevelli Beldesi Anayurt Mahallesi Muhtarı Abdullah Özel ise, Ömer'in sanayinin adeta maskotu gibi olduğunu ifade ederek, elinden her işin geldiğini, büyüklerine bile örnek olacak işler yaptığını belirtti.

Sanayi esnaflarından sıcak demirci ustası Vedat Şero da, Ömer'in amcasının onu en iyi şekilde yetiştirdiğini, çalışkan olmasının yanı sıra Ömer'in sakin ve efendi bir çocuk da olduğunu dile getirdi.

Ömer ise, anne ve babası gelip kendisini görmese de amcasının yanında mutlu olduğunu, sanayi sitesinde zaman geçirmeyi ve bu işlerle uğraşmayı sevdiğini, büyüyünce de otomobil tamircisi olmak istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber