Adana'da KKKA ile mücadele çalışmaları başlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne (KKKA) neden olan keneyle ilgili mücadele çalışmalarını başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da KKKA ile mücadele çalışmaları başlatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne (KKKA) neden olan keneyle ilgili mücadele çalışmalarını başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarında ortaya çıkan kenelerle mücadele kapsamında, 15 ilçeye kene ilacı gönderdiklerini ifade etti.

Hastalık açısından Adana'nın riskli bölgeler arasında yer aldığını ifade eden Aygül, ekiplerin vatandaşlara KKKA hakkında bilgilendirdiğini aktardı.

Kenelerin ilaçlanan hayvanlara 6 hafta boyunca yaklaşamayacağının altını çizen Aygül, şunları kaydetti:

"İki etapta yapılan çalışmalarla hastalığın bulaşma riski ve yayılma olasılığının büyük oranda engellenmiş olacaktır. Ayrıca Yumurtalık İlçesine bağlı Kaldırım Beldesi'nde Ferit Arslanoğlu'na ait sığır cinsi hayvanlarda şap hastalığı görülmüştür. Müdürlüğümüze bağlı Veteriner hekimleri tarafından fenni ve idari tedbirler alınarak, belde şap hastalığı yönünden karantinaya alındı. İlçeye hayvan giriş ve çıkışlarına kapatılmıştır. Beldede bulunan sağlam hayvanların tamamı şap aşısı ile aşılanmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber