Din görevlilerine helal gıda semineri verildi

Malatya İl Müftülüğü bünyesindeki din görevlilerine Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) tarafından Helal Gıda Belgesi ile ilgili seminer verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Din görevlilerine helal gıda semineri verildi

Malatya İl Müftülüğü bünyesindeki din görevlilerine Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) tarafından Helal Gıda Belgesi ile ilgili seminer verildi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlene seminere Müftü Hacı Yusuf Gül, TSE Malatya Ürün Belgelendirme Müdürü Eraslan Yılmaz ile TSE Başraştırmacısı Bünyamin Demiryol katıldı.

Seminerde konuşan TSE Başaraştırmacısı Bünyamin Demiryol, Helal Gıda Belgelendirmesi kapsamında; et ve et mamulleri, süt ve süt mamuller, yumurta ve yumurta mamulleri, tahıl ve tahıl ürünleri, bitkisel ve hayvansal kökenli sıvı ve katı yağlar, meyve ve sebzeler ve bunların mamulleri, şeker ve şekerleme mamulleri, meşrubat (alkolsüz içecekler), bal ve yan mamulleri, besin takviyeleri, katkı gıda maddeleri, enzimler, mikro organizmalar, balık ve balık ürünleri ve su hakkında bilgi verdi.

Demiryol, "Helal Gıda Belgesi için hem alan incelemesinde hem de komisyonda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın elemanları var. Alan incelemesinde bütün illerde en az 2-3 görevli var. Helal inceleme eğitimi verdiğimiz din görevlileri var. Helal Belgelendirme Komisyonunda TSE'nin 4 mühendisi evet dese bile eğer dini otoriteyi temsil eden üye hayır derse, din görevlisinin dediği bağlayıcıdır. Helal Gıda Belgelendirme çalışmalarını Diyanet İşleri Başkanlığı ile müşterek yapıyoruz" dedi.

Seminerde TSE Belgelendirme ve Helal Gıda Belgelendirme çalışmaları ve yönetmenlikleri hakkında din görevlilerine bilgi aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber