İstanbul'da 87 kişi serbest, 13 tutuklama istemi

Ankara'da, Gezi Parkı'ndaki olayları protesto ederken gözaltına alınan 98 kişi serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da 87 kişi serbest, 13 tutuklama istemi

Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 91 şüpheliden 13'ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Gezi Parkı protestolarına ilişkin müdahaleler sırasında gözaltına alınan 91 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden 78'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. 13 şüpheli ise "Polise mukavemet","toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlamasıyla tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.


ANKARA

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan 98 şüpheliden 87'si serbest bırakılırken, 11'i çevik kuvvet polisleri eşliğinde Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'a ifade veren 11 kişiden, 6'sı serbest bırakıldı, 5'i ise "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura mukavemet ve kamu malına zarar verme" gibi suçlardan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan 5 şüpheli, "suç vasfının, tutuklamayı gerektirir bir durum oluşturmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Savcılık, dün de aynı olaylara ilişkin 10 kişiyi serbest bırakmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber