'Yabancı ülkeden gelen ekiplere şehrimiz tanıtılıyor '

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Folklor Festivali'ne katılmak için 9 ülkeden gelen ekiplere düzenlenen gezi programı ile Gaziantep'in tarihi ve turistik yerleri gezdiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yabancı ülkeden gelen ekiplere şehrimiz tanıtılıyor '

Şahinbey Belediyesi organizasyonu ile Kosova, Gürcistan, Kostarika, Tayland, Romanya, K.K.T.C, Hindistan, Acara Özerk Cumhuriyeti ve Küba'dan gelen ekipler gezi programının ilk gününde Gaziantep Savaş Müzesi, el sanatlarıyla yaşayan müze Gümrük Hanı, restorasyonu yapılan tarihi binalar, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Nuripazarbaşı kentsel dönüşüm alanı, Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi, Yaşar Torun Gençlik Merkezi rehber eşliğinde gezdirildi.

Yaşar Torun Gençlik Merkezini gezen yabancı ekipler, spor salonlarında spor yaparak, kurs eğitim salonlarını ziyaret etti. Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve ülkeler arası kardeşliği, barışı simgeleyen 4. Uluslararası Folklor Festivali'ne katılmak için 9 ülkeden gelen ekipler, böyle bir festivale katılmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, Gazianteplilerin çok misafirperver insanlar olduğunu, gittikleri yerlerden çok etkilendiklerini ve bundan sonraki festivallere de davet edilmek istediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber