Yurtdışı din görevlisi seçimi puanı

Türk Diyanet Vakıf-Sen, yurtdışı din görevlisi seçimi puanı için Diyanet İşleri Başkanlığına yazı yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : TDVSGM.09/2013- 1796 20.06.2013

Konu : Yurtdışı Din Görevlisi Seçimi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA

(Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü)

İlgi : Diyanet İşleri Başkanlığı Web Sayfasında yayımlanan 11.06.2013 tarih ve Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu.

Yurtdışında uzun süreli olarak görev yapmak üzere sınavla bay ve bayan din görevlileri seçileceği, ilgi yazı ile Diyanet İşleri Başkanlığı personeline duyurulmuştur. Duyurunun başvuru için aranılan şartlar bölümünde;

d) 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan MBSTS'nin herhangi birinden yurtdışı bölümünden en az 85 (seksen beş) ve üzeri puan almış olmak,”

maddesi yer almaktadır.

Başkanlıkça periyodik olarak açılan bu tür seçme sınavlarında, 70 (yetmiş) puanın esas olarak alındığı ve yurtdışında görevlendirilecek personelin seçiminde bu yönde bir teamülün oluştuğu, ayrıca söz konusu durumun mevzuat gereği olduğu bilinmektedir. Bu bağlamda; Başkanlık personelinden birçok din görevlisi Sendikamıza ulaşarak yurtdışı seçme sınavına müracaat haklarının hukuki gerekçeden yoksun olarak engellendiği ve kendilerine haksızlık yapıldığı düşüncelerini paylaşmaktadırlar.

Bu itibarla; konunun Başkanlıkça yeniden değerlendirilerek yönetmelik gereği MBSTS'den en az 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanların da müracaat etmelerinin sağlanması hususunda gereğini arz ederiz.

Rüstem KURMAÇ Nuri ÜNAL

Genel Başkan Yardımcısı Genel Başkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber