SHOÇEK İstanbul İl Müdürlüğü çocuğunu sokakta çalıştırdığı için 600 aile aleyhine dava açtı.
SHOÇEK İstanbul İl Müdürlüğü çocugunu sokakta çalistirdigi için 600 aile aleyhine dava açti.
Eroglu, yaptigi açiklamada, aileleri tarafindan kontrol edilemeyen veya ailelerinin zorlamasiyla sokakta çalismaya gönderilen çocuklarin, birçok tehlikeyle karsi karsiya oldugunu söyledi. Para kazanmaya baslayan bu çocuklarin sokaga alistigini ve bir süre sonra da sokakta yasamaya basladiklarini anlatan Eroglu, çocuklari korumak amaciyla istanbul Valiligi'nin 2001 yilinda bir teblig yayinladigini hatirlatti.
Istanbul'da son 5 yilda sokakta çalisan 7 bin çocukla birebir çalisma yürüttüklerini anlatan Eroglu, tüm bu çalismalara ve uyarilararagmen sokakta çalismaya devam eden 600 çocugun ailesi hakkinda dava açtiklarini söyledi. Bu cezalarin paraya çevrildigini belirten Eroglu, söyle devam etti: ''Eger çocuk ekonomik olanaksizliklar nedeniyle ailesi tarafindan çalistiriliyorsa, biz çocugun sokaktan alinmasi karsiliginda ailenin olumsuz kosullarini gidermesine yardimci oluyoruz. Çocuk okula gidemiyorsa, çocugun velisi biz oluyoruz. Su anda 550 çocugun bütün egitim masraflari Istanbul Valiligi Sosyal Yardimlasma Vakfi'ndan karsilaniyor. Yeter ki çocuklar sokakta çalismasin.
'' Eroglu, çocuklarina siddet uygulayan, baski yapan aileler hakkindada dava açtiklarini ve 2 aile hakkinda velayetin kaldirilmasini istediklerini bildirdi. Gaziosmanpasa'da, ''Sen çocuga bakamiyorsun, çocuk üzerindeki anne ve babalik hakkini kötüye kullaniyorsun'' diyen mahkemenin çocugu aileden alarak Sosyal Hizmetler Kurumu'na verdigini anlatan Eroglu, sunlari söyledi: ''Bu olay basinda genis yer aldigi için bize çok olumlu destek oldu. Ailesi tarafindan dövülen, kötü kosullarda yasanmaya zorlanan 100 çocuk da ailesinden alindi. Ama velayeti alinmadi. ileride anne-baba yanlis tutumundan vazgeçerse, iyi anne baba özelligini bize ispatlarsa, çocugu tekrar kendisine veririz. Aksi halde çocuk devletin korumasinda kalmaya devam edecek.''
D.B.Tercüman