Kimliğini unutan öğrenciyi polisler sınava yetiştirdi

Bursa'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi kimliğini evde unutan öğrencinin imdadına polis yetişti. Polis ekipleri, öğrenci için kaymakamlıktan kimlik belgesi çıkartarak sınava girmesini sağladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kimliğini unutan öğrenciyi polisler sınava yetiştirdi

Üniversiteleri giriş sınavının ikinci aşamasının oturumu saat 10.00'da başladı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da sınav heyecanı yaşandı. Sınava girecek adaylar sabah aileleriyle birlikte okulların önüne gelirken, saat 09.30'da polis arama kontrol noktalarından geçen öğrenciler, aileleri tarafından dualarla uğurlanarak sınava girecekleri salonlara alındı. Bursa'nın Orhaneli ilçesinden gelen öğrenci Sultan Demirkıskaç, kimliğini evde unuttuğunu fark edince ne yapacağını şaşırdı. Kimliği olmadığı için sınava giremeyen Demirkıskaç'ın imdadına Fethiye İlköğretim Okulunda görevli olan polis ekipleri yetişti.

POLİSLER SINAVA YETİŞTİRDİ

Polis ekiplerine kızına yardımcı olmaları konusunda ricada bulunan babanın isteği geri çevrilmedi. Baba ile kızını polis otosuna bindiren ekipler, ilk önce fotoğrafçıda fotoğraf çektirdikten sonra kaymakamlığın yolunu tuttu. Polis ekiplerinin yardımı ile kimliğini çıkartılan öğrenci, sınava gireceği okulun kapısında polis otosundan indiği gibi soluğu sınava gireceği salonda aldı.

BABANIN GÖZYAŞLARI

Kızını sınava yetiştiren baba Halit Demirkıskaç, polis ekipleri kızına yardım ederken gözleri doldu. Baba Demirkıskaç, "Okulun bahçesine geldiğimizde kızım kimliğini unuttuğunu söyledi. Biranda ne yapacağımızı şaşırdık. Polis ekiplerinden Allah bin kere razı olsun ricamızı geri çevirmediler. Polis ekipleri ile beraber fotoğrafçının evine gittik. Fotoğrafları çektirdikten sonra kaymakamlığa gittik. Sağolsun kızımı sınava yetiştirdiler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber