Hırsızlar kandil dinlemedi

Yaz tatailinin başlaması ile birlikte Aydın'da hırsızlık olayları da arttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hırsızlar kandil dinlemedi

Aydın'ın yerli hırsızlarının yanı sıra diğer illerden hem tatile hem de hırsızlığa gelen bir şebeke çökertildi. Hırsızlar gece adeta kandil mesaisine çıkarken, polis de sabaha kadar hırsız kovaladı. Üç ayrı hırsızlık olayı ile ilgili gözaltına alınan 9 kişiden biri hemen serbest bırakılırken, 8 kişi adliyeye sevk edildi. Sabıka dosyası kabarık olan zanlılar her zaman olduğu gibi öfkelerini gazetecilerden çıkarmaya kalktı.

"KİRALIK OTOMOBİLLE HEM TATİL HEM HIRSIZLIK YAPAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ"

Aydın'da dün gece meydana gelen ilk olay Kurtuluş Mahallesi'nde 64 yaşındaki B.E. isimli kadının çantasının kapkaç yöntemi ile çalınması sonucu meydana geldi. İhbar üzerine eolay yerine giden polis ekipleri görgü tanıkları ve B.E.'nin ifadesi doğrultusunda yaptığı operasyonda, kovalamaca sonucu 25 yaşındaki İ.A. ile 28 yaşındaki A.B.'yi olay yerine yakın yerde şüphelilerin gözcülüğünü ve şoförlüğünü yapan 33 yaşındaki K.K. ise kiraladıkları araç başında yakalandı. K.K. olaya karışmadığı için serbest bırakılırken, hırsızlık ve çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu belirtilen i.A. ve A.B. adliyeye sevk edildi.

"KENDİ DOSYASI KABARIK OLUNCA HIRSIZLIĞI ÇOCUKLARA YAPTIRDI"

Gece ikinci olay ise Adnan Menderes Mahallesi Orhan gazi Caddesi 8 numaralı evin önünde meydana geldi. Park halindeki bir otomobilin ses düzeni ve çeşitli aksesuarlarını çalan 4'ü 18 yaşın altında biri 27 yaşında 5 kişilik grup da polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Çalıntı malzemeler şüphelilerin kullandığı başka bir araçta ele geçirilirken, 27 yaşındaki M.B.'nin çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu için hırsızlık olaylarını yine hırsızlıktan sabıkası bulunan ancak 18 yaşını doldurmadığı için mahkemece genellikle serbest bırakılan çocuklara yaptırdığı ileri sürüldü.

"HIRSIZ YANLIŞLIKLA UYUYAN EV SAHİNİ ÇİĞNEDİ"

Sıcakların da oldukça etkili olduğu Aydın'da bir diğer hırsızlık olayı da Osman Yozgatlı Mahallesi 1273 sokak üzerindeki 3 numaralı evde meydana geldi. Aşırı sıcak nedeniyle evin içinde uyuyamayan ev sahibi Mehmet G. serin bulduğu balkonda uyurken üzerine bir kişinin basması sonucu uyandı. Bir anda tanımadığı bir kişi ile karşılaşan ev sahibinin yakalamak istediği hırsız balkondan atlayarak kaçtı. Çevredekilerin ve polisin yardımı ile yakalanan 21 yaşındaki S.A. isimli şahsın birliğinden izine gelmiş bir asker olduğu belirlenince şahıs jandarmaya teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber