Kars'ta nefes kesen cirit gösterisi

Kars’ın Selim İlçesi’nde düzenlenen Atlı Cirit gösterisi renkli görüntülerin yaşanmasına sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2013 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kars'ta nefes kesen cirit gösterisi

Akçakale ve Çıplaklı Köyü Atlı Spor Kulüpleri sporcularının kıyasıya mücadele ettiği cirit gösterisinde annesini kaybederek oyun alanına giren tayı, oyun alanından çıkarmak zor oldu.

Görevlilerin peşinden koşturan tay, cirit gösterisinin de bir süre durmasına neden oldu. Güneşli havada yapılan cirit gösterisine vatandaşlarda ilgi gösterdi. Bayanlarında izlediği gösteride, sporcuların yakaladıkları sporculara centilmence affetmesi dikkat çekti.

Selim'da Ata Sporu olan cirit sporuna ilginin yoğun olduğunu belirten Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit İhtisas Kulübü Başkanı Edip Keskin, geçleri Ata sporunu yapmaya davet etti.

Edip Keskin; “Cirit geçmişten gelen Ata sporumuzdur. Bunu bitmiş olan bir ata sporumuzu canlandırmaktır. Ata sporumuzu ileride gelecekte olan gençlerimize, çocuklarımıza atalarımızın binmiş olduğu atlar buydu. Atalarımızın kullanmış olduğu vesait bu idi. Bunu tanıtmak. Şimdi gençlerimize şunu diyorum. Hiçbir zaman için arkada kalmayın. Ata sporunuza sevgi gösterin, ata sporumuzu unutmayalım” dedi.

Güneşli havada düzenlenen cirit gösterisi daha sonra sona erdi. Gösteri sonrasında sporcuların bir birleriyle şakalaşmaları gözlerden kaçmadı. Öte yandan gösteri öncesinde babasının atına binerek poz veren minik sporcu ise ilgi odağı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber