Ardahan'da arıcılık faaliyetleri

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kafkas Arı Üretim Gen Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahan'da arıcılık faaliyetleri

Kafkas Arı Üretim Gen Merkezi Müdürü Sadık Doğan, modern arıcılığın bölgede geliştirilmesine katkı sağlamak üzere, projeler geliştirmek için çalıştıklarını ve bölge halkının da arıcılık faaliyetlerine ilgisinin yüksek seviyede olduğunu ifade etti. Kafkas arısının özellikleri hakkında bilgi veren Doğan, "Kafkas Arısının anavatanı orta Kafkaslardır. Ülkemizde yetişme alanıysa sadece Kuzeydoğu Anadolu Bölgesidir. Bu arının bilinen en önemli özelliği, dil uzunluğunun diğer arı ırklarından uzun olmasıdır. İyi bir yavru yetiştiricisidir. Uysaldır, hırçın ve sokucu değildir" dedi. Sadık Doğan Kafkas Arısının dünyada ekonomik değeri olan dört önemli arı ırkından biri olduğunu ve ana arı yetiştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Vali Azizoğlu yapılacak arıcılık faaliyetlerinin sistemli olarak yapılabilmesi için etkin çalışmaların güçlendirilmesinin gerektiğini ifade ederek, organik arıcılığın faaliyetlerinin tanıtımının yapılmasının altını çizdi.

Vali Azizoğlu, Ardahan coğrafyasının binin üzerinde endemik bitki çeşitliliğine sahip olduğunu belirterek, organik arıcılık faaliyetlerin istenilen seviyede yapıldığı takdirde, Ardahan'ın bal üretimin de Doğu Anadolu Bölgesinin merkezi olabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber