Alevler düğün salonunu küle çevirdi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası'ndaki bir kır düğün salonu çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alevler düğün salonunu küle çevirdi

Alevleri söndürmek isteyen düğün salonunun sahibi ve bir çalışanı da çeşitli yerlerinden yaralandı.

Cunda Adası'ndaki düğün salonunda dün saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Düğün olmadığı için kapalı olan salonda elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede ahşap malzemeler kullanılarak yapılan binayı kısa sürede sardı. Alevlere ilk müdahaleyi düğün salonunu sahibi evli, iki çocuk babası 37 yaşındaki Taner Sulubey ile yanında çalışan 20 yaşındaki Osman Kurt yaptı, ancak ikilinin müdahalesi yetersiz kaldı. Bu sırada gelen Ayvalık Belediyesi İtfaiyesi'ne ait 5 arazöz, su sıkarak yangını yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu söndürdü. Yangına müdahale etmek isterken alevlerin arasında kalan işyeri sahibi Sulubey ile yanında çalışan Kurt'un vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklara meydana geldi. İkili kaldırıldıkları Ayvalık Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Alevler nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Taner Sulubey, "Dört yıl önce Almanya'dan gelip, tüm birikimimle 1'inci derece doğal SİT alanı olan alan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yasal kriterlerine uygun olarak bu kır düğün salonunu açtım. Düğün salonu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nda olduğu için hiç beton kullanmadan tamamen ahşap olarak inşa edildi. Bu nedenle yangını söndürmek kolay olmadı. Tüm birikimim alevlerle küle döndü" dedi. Sulubey, düğün salonunun sigortasının olmadığını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber