Köy muhtarlarına bilgisayar kursu ve bilgisayar verilecek

Zonguldak İl Özel İdare tarafından köy muhtarlarına bilgisayar verileceği ve ayrıca muhtarlara bilgisayar kursu verileceği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy muhtarlarına bilgisayar kursu ve bilgisayar verilecek

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanlığının İl Özel İdare Genel Sekreterliğine verdiği dilekçe köy muhtarlarına bilgisayar isteği olumlu bulundu.

İl Özel İdaresi Encümen Salonunda yapılan toplantıda, muhtarlara bilgisayar kursu verileceği ve ardından da bilgisayar dağıtılacağı söylenirken, kursun merkez ilçedeki köy muhtarlarına verildiği için diğer ilçelerdeki muhtarlara verileceği ve en geç 2 yılda 370 köy muhtarına da bilgisayarlarının teslim edileceği ifade edildi.

Toplantıya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ile ilçelerdeki muhtarların dernek başkanları ile halk eğitim müdürleri katıldı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş yaptığı açıklamada, "Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanımız bir dilekçi verdi bize. Zonguldak Valimizin talimatları doğrultusunda köy muhtarlarımıza bilgisayar dağıtma konusunda bir karar alındı" diyerek şunları söyledi:

"Bu bilgisayarlarımızı muhtarlarımıza dağıtmak için burada hem ilçe daire müdürleri hem ilçe halk eğitim müdürleri hem de ilçe muhtarları dernek başkanları ile beraber toplantı yapıp bunun plan ve programını yapmak istedik. Bilgisayarı her muhtarlığa vermek, bir anda plan projeyi hepsine vermemizin mümkün olmadığını ve bu konuda Halk Eğitim bünyesinde ya da Özel İdare bünyesinde bilgisayar kursları açarak sertifika almaya hak kazanan muhtarlarımıza verelim dedik. 2 yılda ilimizdeki bütün muhtarlarımıza bilgisayar vermek istiyoruz"

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas da konuşmasında, "2008-2009 yılında kimlik paylaşım sistemiyle ilgili bir yasa çıktı" diyerek, "Biz bu genelge doğrultusunda bilinçlendirme anlamında bütün muhtarlarımıza Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bilgisayar kursu açtık. Köy muhtarlarımızın hepsi merkezde bilgisayar sertifikası aldılar. İlçelerdeki başkanlarımızla bu olayı görüştüğümüzde en son yapılan müracaatla İl Genel Sekreterimize ilettik.Kendiside Valimize iletti. Valimiz de, köy muhtarlarımızda bilgisayar ortamında bilgilensinler diyerek bu olaya sıcak baktı. Bunun için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber