Pir Sultan Abdal parkı hizmete açıldı

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan Pir Sultan Abdal Parkı ve Heykeli, Fener Mahallesi'nde hizmete açıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2013 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pir Sultan Abdal parkı hizmete açıldı

Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan Pir Sultan Abdal Parkı ve Heykeli, Fener Mahallesi'nde hizmete açıldı.

2013 yılı başında yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal Parkı ve Heykeli, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış öncesi konuşan Başkan Evcilmen, bu türden temalı parkların önemli olduğunu ve hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Alevilik ve Bektaşilik kültürlerine de değinen Evcilmen,"Cumhuriyetimizin ve kazanımlarımızın sahibi, simgesi, hoş görünün adı Alevi ve Bektaşi felsefesinden her zaman yararlanmışımdır. Hatta sadece yararlanmakla kalmadım bir yaşam biçimi haline getirdim. O yüzden bu imkanı bana tanıyan bu düşüncenin içinde yönetici, savunan, paylaşan herkese binlerce kere teşekkür ediyorum.Her şeye rağmen hoşgörüyle yaşamak önemlidir. Dil, din, ırk, mezhep ayrımına şiddetle karşı çıkıyoruz" diye konuştu.

"BU HEYKEL BAŞKALDIRININ ADI OLSUN"

Park ve heykeli Fenerde yaşayanlara hediye ettiğini vurgulayan Evcilmen,"Bu heykelin yaklaşık 20 yıl önce Sivas'ta yobazlarca katledilen 37 can adına açıldığını hepiniz biliyorsunuz. Bu heykel 16. yüzyılda yaşamış olan Pir Sultan Abdal'ın o dirençli, o mücadeleci halk ozanı kimliğine eş değer olsun diye heykelin adı, duruşu Pir Sultan Abdal adıyla değerlendirilsin. Bir başka deyişle bu heykel dik duruşun adı olsun. Bu heykel başkaldırının adı, bu heykel zalimin zulmü olsun. Dünya da en önemli ayıplardan sayılan 37 canın katledildiği Sivas katliamının adı olsun bu heykel" dedi.

Konuşmanın ardından Fener Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, hizmetlerinden dolayı Başkan Evcilmen'e plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber