Sahte emlakçılara dikkat

KUŞADASI Emlakçılar Derneği (KUŞEMDER) Başkanı Müslüm Yıldırım, Mütekabiliyet Yasası'nın yürürlüğü girmesinin ardından, Türkiye'den emlak satın almak isteyen İran, Kuveyt ve Azerbaycan vatandaşlarının, sahte emlakçıların hedefi olduğunu söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte emlakçılara dikkat

Kayıtdışı çalışan İranlı bir sahte emlakçının, Kuşadası'nda ev satma vaadiyle 30'u aşkın vatandaşını kandırdığını belirten Müslüm Yıldırım, denetim mekanizmasının devreye girmesi gerektiğini savundu. Özellikle turizm bölgelerinde türeyen sahte emlakçıların yıllardır kanayan bir yara olduğuna vurgu yapan Yıldırım, "Barlarda çalışan garsonlar, turist rehberleri, site bekçileri bile emlakçılık yapıyor. Hiçbir kurumsal yapıya sahip olmadıkları için vergi ödemeyen, kayıt dışı çalışan, hiçbir kural tanımayan bu sahte emlakçılar, geçmiş yıllarda, Türkiye'den emlak satın almak isteyen Avrupa ülkeleri vatandaşlarını mağdur etmişlerdi. Şimdi de gözlerini İran, Kuveyt ve Azerbaycan vatandaşlarına dikti" dedi.

Yıldırım, kimliğini belirledikleri bir İranlının, 30'u aşkın vatandaşını ev satma vadiyle kandırıp, paralarını aldığını kaydederek, denetim mekanizmasının artık devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber