Sağlıkevini boşaltmayan imamı protesto ettiler

BARTIN'ın Ulugeçitambarcı köyü'nde caminin imamı Sabri Aydemir'in atama yapılana kadar oturmasına izin verdikleri sağlıkevini boşaltmaması üzerine yaklaşık 150 kişi, evinin önünde toplandıkları imamı protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkevini boşaltmayan imamı protesto ettiler

Bartın merkeze bağlı Ulugeçitambarcı köyü muhtarlığı tarafından bir süre önce köyde bulunan sağlıkev,i hemşire ve ebe ataması yapılıncaya kadar Ulugeçitambarcı merkez cami imamı Sabri Aydemir'e tahsis edildi. Sağlık Müdürlüğü tarafından geçen günlerde köye hemşire ve ebe atanmasının ardından köy muhtarı Hasan Taşçı, Sabri Aydemir'den sağlıkevini boşaltmasını istedi. İmamın, oturduğu sağlıkevini boşaltmaması nedeniyle ebe ve hemşirelerin görev yapacak binalarının olmaması köylüleri kızdırdı. Yatsı namazının ardından sağlıkevinin önünde toplanan yaklaşık 150 kişi imamı alkışlarla protesto etti. Köylüler 'İmam seni istemiyoruz' sloganları atarken köylüleri jandarma ekipleri sakinleştirdi. Köylüler imamın sağlıkevini boşaltmaması ve başka bir yere tayini çıkıncaya kadar camiye gitmeme kararı aldı.

Sağlı evini imama hemşire ve ebe atanana kadar kullanmasına izin verdiklerini belirten Köy Muhtarı Hasan Taşcı, "Şimdi atama yapıldı. Biz köy halkı ile birlikte sağlıkevini tadilat yapacağız. Ama imam sağlıkevini boşaltmıyor" diyerek tepki gösterdi.

Köylülerden Necmettin Gençulus'da imamı daha önce İl Müftülüğü'ne şikayet ettiklerini belirterek, "Biz imamı istemiyoruz. İmam, sağlık hizmetinin alınmasını engelliyor. Müftülüğün veya Valiliğin bu konuya el atmasını istiyoruz. İmam köylüleri ikiye bölüyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber