Üniversite kampusuna yeni cami isteniyor

Malatya İnönü Üniversitesi Kampusu'na yeni bir cami yapılması isteniyor. Malatya - Elazığ karayolu kenarına üniversite kampusu içine yapılması istenen camiden hem Malatya-Elazığ karayolunda yolculuk yapanların yararlanacağı hem de kampus karşısına yapılan Arena Stadı'nın da yararlanacağı bildirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite kampusuna yeni cami isteniyor

Malatya İnönü Üniversitesi Kampusu'na yeni bir cami yapılması isteniyor. Malatya - Elazığ karayolu kenarına üniversite kampusu içine yapılması istenen camiden hem Malatya-Elazığ karayolunda yolculuk yapanların yararlanacağı hem de kampus karşısına yapılan Arena Stadı'nın da yararlanacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Kampusu'na yeni bir cami yapılması isteyen bir vatandaş, "Kampustaki merkez cami 100 kişiliktir. Kampusun üst kısmındaki cami ise 2 bin kişiliktir. İnönü Üniversitesi Kampusu'nda 30 bin'e yakın öğrenci eğitim görmekte, 5 bin'e yakın ise personel ve akademik personel bulunmaktadır. Öğrenci ve personelin yüzde 20'si Cuma namazına gitse, 7 bin kişi ediyor. Her iki caminin kapasitesi ise 2 bin 100 kişidir. Özellikle Cuma namazlarında merkez caminin bahçesinde binlerce kişi dışarıda Cuma namazını kılıyor. Yazın güneşte, kışın soğukta, yağmur ve çamurda buzda Cuma namazını huşu içerisinde kılamıyorlar. Ayrıca, kampusun üst kısmındaki camiye birçok fakültenin uzaklığı ise 3,5 kilometredir" dedi.

İlerisi düşünülerek İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'ten bilgi istendiği ve yeni camiye olur vermesinin beklendiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber