Etkinliklere aile indirimi geliyor

Kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak isteyenler, aile paketiyle daha indirimli faydalanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etkinliklere aile indirimi geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hayatın her alanında, aile ve yaşamla ilgili "Aile Dostu" projesi hazırladıklarını belirterek, "Kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak isteyenler, aile paketiyle daha indirimli faydalanacak" dedi.

*Şahin: Zihinsel engellilerin istihdamı teşvik edilecek

Manisa Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi"nin sertifika törenine katılan Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine, yaklaşık 10 gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 9 bakanla birlikte "Aile Dostu" projesiyle ilgili protokol imzaladıklarını belirtti.

Küreselleşme, kentleşme ve göç gibi sorunlara rağmen ailenin etkileşim alanının çok yüksek olduğuna dikkati çeken Şahin, ailenin kurum olarak güçlü tutulması gerektiğini, parçalanmış ailelerden kaynaklı sorunların gün geçtikçe arttığını ifade etti.

"Aileyi, medeniyet projesi olarak yeni bir dille anlatmak durumundayız" diyen Şahin, şunları söyledi:

"Özellikle kentleşmede, aileler çekirdek aileye dönüyor ama toprakla bağını hiç kesmiyor, büyük ailenin iletişim kanalları güçlü şekilde devam ediyor. Biz diyoruz ki bu devam eden fakat gözükmeyen çatıyı, daha gözükür hale getirmeliyiz. Nasıl yapacağız? Hayatın her alanında, aile ve yaşamla ilgili aile dostu paket hazırladık."

- Çalışan annelere yönelik toplu konut projeleri

Paketle, çeşitli alanlarda "Aile Dostu Paketi" indirimi yapılacağını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak isteyenler, aile paketiyle daha indirimli faydalanacak. En büyük taleplerden biri de özellikle çalışan anneler için sitelerin içerisinde bahçeli, hem 3+1 çekirdek ailenin yaşayacağı hem nine ve dedenin 1+1'de kalabileceği yaşam alanları. Bunun ne faydası var. Özellikle anne çalışıyorsa büyükanne ve büyükbabalar destek oluyorlar. Konut sistemimizi de bu ihtiyacı karşılayacak şekilde toplu konutla yeniden yapılandırıyoruz veya akrabalar bir arada bir sitede beraber kalmak istiyorsa bu işi kolaylaştırıyoruz. Aile daha da yükselen değer olarak hayatın her noktasında karşımıza çıkacak, bizim istediğimiz şekilde ailenin güçleneceği formatlar hayatın her alanında yerini alacak."

Projeyle ilgili protokollerin imzalandığını, geçen hafta da bakanlık birimlerinin teknik altyapıyla ilgili bir araya geldiklerini kaydeden Şahin, proje detaylarının önümüzdeki ay netleşmeye başlayacağını bildirdi.

Şahin, projenin pilot uygulama yapılmadan Türkiye genelinde uygulamaya konulacağını dile getirerek, "Biz aile kurumunu güçlü şekilde tutmak için her türlü koruyucu ve önleyici tedbiri almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

- Tören

Bakan Şahin, törendeki konuşmasında ise mevcut dünya düzeninde mutlu aile kurmanın, çocukları faydalı şekilde toplumun hizmetine yetiştirebilmenin kolay olmadığını söyledi.

Aile kurumunu güçlendirmek için gayret içerisinde bulunduklarını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdü:

"Bu önemli kurumla ilgili gençlerimizi daha iyi şekilde yetiştirmek, bilgiyle donatmak ve yaşama becerisini yükseltmek için evlilik öncesinde de eğitim şart dedik. Önce 81 ilde eğitim modelimizi oluşturduk. Gençlerin neye ihtiyacı varsa o eğitimi vereceğimiz model oluşturduk. Daha sonra eğitici eğitimlerimiz tamamladık. Evlenmeden önce eğitime gelen çiftlerimiz, birçok yeni şey öğrendiklerini söylüyorlar. Bu çalışmaları, sizlerin desteğiyle daha da güçlendireceğiz."

Şahin, birçok toplumsal sorunun temelini birey ve ailenin oluşturduğu ifade ederek, "Çocuklarımızın yaşadığı temel sorunlar da parçalanmış aileden geliyor. Koruyucu tedbirlerle bu kurumu daha güçlü nasıl tutabiliriz diye çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından eğitici sertifikası almaya hak kazanan 195 kişiden 24'üne, sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber