Yaralı puhu kuşu, korumaya alındı

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde bacağı bir samanlığın tahta kapısına sıkışarak kırılan yavru puhu kuşuna köylüler sahip çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Haziran 2013 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaralı puhu kuşu, korumaya alındı

Sıkıştığı yerden kurtarılan kuş, tedavisi için Çan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Çan'a 12 kilometre mesafedeki Küçükpaşa Köyü'de yaşayan Selahattin Erdinç'in (74) evinin samanlığının tahta kapısına saat 14.00 sıralarında yavru puhu kuşu sıkıştı. tahta parçalarının arasından kurtulmaya çalışan hayvanın sağ bacağı kırıldı. Erdinç'i ziyarete giden köylüsü İbrahim Çubuk (47) kapıda acı içinde çırpınan kuşu farkedip, kurtardı. Yaralı kuşu güvenli bir yere alıp, su ve yem veren Çubuk, durumu Çan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirdi. Köye gelen Çan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri Caner Çelik ve Hüseyin Yıldız, yaralı kuşu tedavisi için teslim aldı. Veteriner Çelik, puhu kuşunun sağ bacağında kopma noktasına gelen kanamalı travma oluştuğunu, kemik bütünlüğünün bozulduğunun görüldüğünü, tedavisinin yapıp, tekrar doğal yaşama kazandıracakarını söyledi.

Yaralı kuşu bulan Çubuk, 'Yusufçuk' da denilen puhu kuşları asırlardan beri köyümüzde yavruluyor. Bu kuşlar, meteoroloji gibidir. Havaların soğuyup, ısınacağını ötüşlerinden anlayabiliyoruz. Yıllardır, bu kuşların bu özelliğinde yararlanıyoruz. Bu kuşların mutlakta korunması gerek” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber