'Muhteşem bir diyar'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu Abant Tabiat Parkı'nda göle Abant alası yavrularını bıraktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Haziran 2013 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Muhteşem bir diyar'

Dünyada cenneti görmek isteyenin Abant'a gelmesi gerektiğini söyleyen Veysel Eroğlu, Abant'ta yol için 80 ile 100 bin arasında ağacın kesileceği iddialarını ise yalanladı.

Veysel Eroğlu, Abant Gölü'ne özgü bir balık türü olan Abant alası yavrularını göle salmak için doğa harikasına geldi. Abant Tabiat Parkı'nın girişinde Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, daire müdürleri, muhtarlar tarafından karşılanan Veysel Eroğlu'na mevsimlik orman işçileri çiçek vererek, kadro istediler. Abant Gölü'nün kenarına çam fidanı dikip, sulayan Veysel Eroğlu daha sonra gölün kenarına indi. Eroğlu, kovalar dolusu Abant alası yavrularını göle saldı. Gölün kenarında toplananlara seslenen Veysel Eroğlu, "Dünyada cenneti görmek isteyenler Abant'a gelsinler" dedi. Proje kapsamında Abant'a 1 milyon 50 bin Abant alası bırakılacak.

Abant Tabiat Parkı'nın girişinde bulunan tanıtım merkezini gezen Veysel Eroğlu, Abant'a özgü bitki ve doldurulmuş hayvanların sergilendiği merkezde yetkililerden bilgi aldı. Abant'ı en güzel şekilde koruduklarını söyleyen Veysel Eroğlu, "Buraya rastgele bir balık türü bırakmıyoruz. Göle has olan Abant alası bırakıyoruz. Burada Abant alası üretim merkezi kuracağız. Biz ne yaparsak ilmi olarak yapıyoruz. Bizden daha çevreci bir hükümet yok" dedi.

Veysel Eroğlu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, Abant'ın içerisinden geçecek yol için 80 ila 100 bin arasında ağacın kesileceğini iddia ettiğinin sorulması üzerine, "Saçma sapan bir iddiaya ne diyeyim. Bir yalanı yalanlamak durumunda değilim. Varsa bir bildiği gelsin ispat etsin. Zaten CHP'nin huyu bu. Birşeyi ortaya ortaya atıyor, daha ortada birşey yok, kesilen ağaç yok, aslı astarı yok. Olmayan birşeye cevap vermiyorum. Talep olmayan yol için bir takım hayali planlar, programlar yapmaya başladılar. Bunlar muhalefete yakışmaz. Bizim yaptıklarımızı takip ederlerse daha isabetli olur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Abant'ın İsviçre'den daha güzel olduğunu ifade eden Veysel Eroğlu, ancak gelen turist sayısının az olduğunu söyledi. Eroğlu, Abant'ın kongre merkezi olabileceğini belirterek, "Burayı bütün dünyaya tanıtmamız lazım. Muhteşem bir diyar" dedi.

GEREDE'DE GÜREŞLERİ İZLEDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu'nun Gerede İlçesi'nde düzenlenen 69. Gerede Esentepe Yağlı Güreş Festivali'ne katıldı. Eroğlu güreşlerin yapıldığı Esentepe'ye geldiğinde davul- zurna ile karşılandı. Vatandaşlarla selamlaşıp, sohbet eden Eroğlu, güreşçilerle tokalaştı. Güreşleri izleyen Eroğlu, "Gerede'de 69 yıldır bu güreşler devam ediyor. Buraya gelirken güreşlerin 5-10 yıldır devam ettiğini zannediyordum. Ama uzun yıllardır devam ediyormuş. Sizleri kutluyorum" dedi. Bu sırada bir güreşçi, rakibini yenince Eroğlu, güreşçiyi tebrik ederek, "Bende şu an heyecanlandım. Güreşçimiz tuş etti. Her iki güreşçiyi de kutluyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber