Balıklar öldü, kuşlar da tehlikede

AYDIN Organize Sanayi Sitesi'nin atıklarının iddiaya göre, arıtmasız verildiği Söke Ovası'nda yer alan bir tahliye kanalının içindeki tüm balıklar öldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıklar öldü, kuşlar da tehlikede

Ölü balıkları yiyen göçmen kuşların hayatlarının da tehlike altında olduğu belirtildi.

Çiftçilerin haber vermesi üzerine bölgede incelemeler yapan Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) yöneticileri, çok sayıda ölü balıkla karşılaştı. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ölü balıkları yiyen tepeli pelikanlar, küçük akbalıkçıllar, gri balıkçıllar, gece balıkçılları, karabataklar, martılar ve leyleklerin de hayatlarının tehlikede olduğunu söyledi.

Sürücü, "Balıkların öldüğü kanalın içinden kapkara bir su akıyor. Aydın Organize Sanayi Sitesi'nin atıkları bu kanala arıtmasız olarak bırakılıyor. Yanındaki kanaldan da Büyük Menderes Nehri'nden, pamuk tarlaları için alınan temiz su akıyor. Kirli su balıklar ve kuşlar için tehlike oluşturuyor. Kirli suyun Büyük Menderes Deltası'na kadar gittiği düşünüldüğünde, oradaki ekosisteme vereceği zararlar da büyük olacak. İlgili kurumlar bir an önce bu kirliliği oluşturan ve doğal hayata zarar veren kaynakları tespit ederek engellemelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber