Kadın girişimciler yarışması sonuçları belli oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi koordinatörlüğünde ikincisi gerçekleştirilen "Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması" sonuçları açıklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın girişimciler yarışması sonuçları belli oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi koordinatörlüğünde ikincisi gerçekleştirilen "Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması" sonuçları açıklandı.

Girişimci kadınlara bu özelliklerini daha etkili ve verimli kullanabilmeleri ve 'ev eksenli' üretim yapan kadın girişimcilerin teşvik edilmesi için 5 Mart'ta başlayan "2013 yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması"na katılan ürünlerin, Nisan ayında jüri tarafından değerlendirildiği bildirildi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar Antalya Merkez ve ilçelerinde oda, borsa, esnaf ve sanatkarlar odalarına kayıtlı olarak işyeri açıp, üretim ve ticaret yapan kadın girişimciler kategorisinde yapılan yarışmaya başvuruların beklentilerin altında kaldığı belirtildi. Bahar, "Bu kategoride Antalya merkezde 1, Manavgat ilçesinde 2 adet olmak üzere toplam 3 adet başvuru olmuştur" dedi. Ev eksenli üretim yapan kadın girişimciler kategorisinde ise daha fazla başvuru yapıldığını kaydeden Bahar, "Ev eksenli üretim yapan kadın girişimciler kategorisinde Antalya merkezde 29, Manavgat ilçesinde 6, Alanya ilçesinde ise 5 adet olmak üzere toplamda 40 adet başvuru bulunmaktadır. Bu rakam başvuruların 2 katına tekabül etmektedir" diye konuştu.

YARIŞMAYI KAZANAN KADIN GİRİŞİMCİLER

2013 yılı Antalya'nın Kadın Girişimciler Yarışması sonuçlarını açıklayan Bahar, "Evde üretim yapanlar kategorisinde birinci 'patchwork' ürünü ile Antalya'dan Neşe Kırıkçı, ikinci 'yöresel kıyafetli oyuncak bebekler' ürünü ile Alanya'dan Halise Şenerol, üçüncü ise 'iğne oyasından yapılmış portakal ağacı' ürünü ile Manavgat'tan Şebnem Yüksel olmuştur. Bunun yanı sıra 'tavuskuşu desenli kumaş rölyef tablo' ürünü ile Manavgat'tan Nilüfer Çöllü bu kategoride mansiyon ödülüne layık görülmüştür" şeklinde konuştu.

İşyeri açarak üretim ve ticaret yapanlar kategorisinde ise yarışma değerlendirme kriterlerine göre ilk üç derece için değerlendirilmeye uygun ürün bulunamadığını belirten Bahar bu kategorideki mansiyon ödülünü açıkladı. Bahar, "Bebek ve nikah şekeri, çikolata butik pasta ve kurabiye tasarımı alanında iştigal eden Manavgat'tan başvuran yarışmacımız Şükran Demir Misket mansiyon ödülüne layık görülmüştür" dedi. Yarışmada ayrıca Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Uygulama Merkezi (AMBAUM) adına başvuruda bulunan bir kişi ise özel ödüle layık görüldü. Özel ödülün sahibi 'Antalya kanatlarımın üstünde' ve 'Yaprak yaprak Antalya' eseri ile Ayfer Uysal oldu.

Yarışmada verilecek ödülleri de açıklayan Bahar, "Evde üretim yapan kadın girişimciler kategorisinde birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye 750 TL, Özel Ödül kategorisinde dereceye giren yarışmacıya ise yine 750 TL para ödülü ile dereceye giren bütün kadın girişimcilere berat ve plaket takdim edilecektir" dedi. Bahar, ödül töreninin yapılmasının ardından her iki kategoride ödül alan tüm yarışmacılara 4. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda yer alarak Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu standında ürünlerini sergileme fırsatı verileceğini bildirdi.

FRANSIZ BİR ARKADAŞIMIN ÖNERİSİ İLE BAŞLADIM

Yarışmanın birincisi olan Neşe Kırıkçı, yaptığı eserin süs amaçlı olarak kullanıldığını ve köpük atık üzerine kumaşlardan ve kurdele dantel gibi materyalden oluştuğunu bildirdi. Bu işi Fransız bir arkadaşının önerisi ile yapmaya başladığını söyleyen Kırıkçı, "Çalışmanın adı pagework. Günümüzde atık kumaşlardan yapılan kırkyama çalışması örneğinin köpük üzerinde yapılan biçimi. Çalışmalarımın pazarlaması konusunda bir çalışmam olmadı. Çünkü çevremden destek bulamadım. Yaptığım ürünleri pazarlayabilmeyi çok isterim" dedi.

AMBAUM'DA YAPILAN ESERE ÖZEL ÖDÜL

AMBAUM merkezinde yatan bağımlı hastaların rehabilitasyon süresince meslek edinmeleri sağlanarak topluma kazandırılırken, yatan hastalardan Ayfer Uysal tüy üzerine akrilik boyalarla Antalya tasarımını minyatürize ederek yarışmaya katıldı. Maliyetinin düşük, yapımı ve taşınması kolay olan bu eser özel ödüle layık görüldü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber