Ağabey Erdoğan: Maaşı ne ki malı olsun

Haber Giriş : 01 Şubat 2006 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki mal varlığı tartışmasına, Erdoğan'ın İzmit'in Yuvacık Beldesi'nde lokantıcılık yapan ağabeyi 79 yaşındaki Hasan Erdoğan da katıldı. Hasan Erdoğan, ?Kardeşimin aldığı maaş ne ki, mal varlığı olsun? Yoksa ne açıklayacak? Kardeşim, 2 erkek, bir kız evlendirdi. Halen biri ABD'de okuyor? dedi.

Yuvacık Beldesi'nde uzun yıllardır lokantacılık yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağbeyi Hasan Erdoğan, kardeşinin açıklayacak mal varlığını bulunmadığını söyledi. Hasan Erdoğan, ?Kardeşim mal varlığını bildirir. Başbakan olduktan sonra kardeşimin aldığı maaş ne ki? Bu maaşla ne mal varlığı açıklayacak? Kardeşime gider gelirim ama bu kadar fazla paraya sahip olduğunu, başka bir yerde dairesi olduğunu bilmiyorum? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşından başka bir geliri olmadığını söyleyen Hasan Erdoğan, ?Rize'de 2 dönüm yer var. Oradaki oğlum hanımıyla birlikte çayını keser yer. Bizden de birşey beklediği yok. Orada ki çaydan da 3- 4 bin YTL alırlar. O da kendilerine yetmez zaten. Kardeşim mecburi birşeyse mal varlığını açıklayacak. Varmı ki mal varlığı? Yoksa ne açıklayacak? Bence yok ki mal varlığı. Oradaki evi üçe taksim olunca ve Rize'deki yerden ne gelecekse onu açıklayacak. Kardeşim 2 erkek 1 kız evlendirdi. Halen biri ABD'de okuyor. Aldığı para ne ki? Başka bir geliri yok ki? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber