Harran Üniversitesi rektörü 2010 yılı projelerini anlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harran Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç, 2010 yılı hedeflerini ve çalışma stratejilerini anlattı. 2005 yılında başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını, 2006'da yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydeden Rektör Büyükburç, 2010 yılına kadar 15 bin öğrenci kapasiteli dünya çapında bir üniversite olmayı hedeflediklerini söyledi.

Osmanbey Kampüsü'nde bulunan kafeteryada yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Yücesan, Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Genel Sekreter Saffet Coşkun ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Uğur Büyükburç, 2005 yılı faaliyetlerinin yanı sıra önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi düşünülen projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesi'nin son yıllarda fiziki mekan, altyapı, akademik ve idari kadro bakımından iyi bir gelişme gösterdiğini belirten Büyükburç, şu ana kadar yapılanları daha da ileriye taşımak amacıyla hareket ettiklerini kaydetti. 2006 yılında üniversite yatırımları için ayrılan ödenek miktarının 30 milyon YTL olduğunu açıklayan Büyükburç, bu rakamın Türkiye'de bulunan bir çok üniversiteye ayrılan ödenekten daha fazla olduğunu kaydetti. Harran Üniversitesi'nin 7 fakülte, 1 yüksek okul ve 9 meslek yüksek okulunda 8 bin civarında öğrenciye 750 öğretim elamanıyla hizmet vermeye çalıştığını aktaran Büyükburç, önümüzdeki 5 yıl içerisinde, 2 yeni fakülte ve 2 yüksek okula öğrenci almayı planladıklarını ifade etti.

2010 yılına kadar yapacakları projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükburç, fiziki mekan sorununu büyük ölçüde giderdiklerini belirterek, "Artık eğitimin kalitesini arttırma konusundaki çalışmalara ağırlık vereceğiz. Dünya çapında bir üniversite olmak için gayret sarf ediyoruz. Öğretim elemanına düşen öğrenci sayımız diğer üniversitelerden çok daha iyi durumda. Fiziki imkanlarımız gelişiyor. Bilgisayar sayımız her geçen yıl artıyor" dedi.

Avrupa Birliği'yle müzakerelere başlayan Türkiye'den önce üniversitelerin bu birlik içine girdiklerini kaydeden Büyükburç, "Artık üniversitemizden alınan bir diploma, Avrupa ülkelerinde de geçerli. Oralarda alınan diplomalarla eşit sayılıyor. Şimdi biz üniversite olarak fakültelerimizde bir yıl İngilizce dil hazırlık sınıfı açmayı planlıyoruz. Öğretim elemanı sıkıntısını çözdüğümüz takdirde, bazı fakülte ve yüksekokullarımızda bir yıl hazırlık sınıfı uygulamasını başlatacağız" diye konuştu.

Harran Üniversitesi'nde öğretim elemanı konusunda sıkıntı yaşadıklarının altını da çizen Rektör Büyükburç, diğer üniversitelerde görev alan öğretim elemanlarının bu bölgeye gelmeye pek sıcak bakmadıklarını kaydetti. Yeni açmayı planladıkları arkeoloji ve eğitim fakültelerine kaliteli öğretim elemanı bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Büyükburç, "Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun, doktorasını yapmış İngilizce bilen bir öğretim görevlisi 3 milyon YTL maaş önermemize karşın Şanlıurfa'da çalışmayı kabul etmiyor" dedi.

Harran Üniversitesi'nin girişimleri ve Tarım Bakanlığı'nın onayı sonucu bölgede uluslararası düzeyde bir tarımsal araştırma enstitüsü kurma çalışmalarının başlayacağını da kaydeden Büyükburç, "Koruklu Araştırma İstasyonu ve bölgede bulunan kamu kuruluşlarına ait arazilerde uluslararası bir merkez kurma fikrini Tarım Bakanlığı'na sunduk. Sayın bakan ve müsteşarın olumlu bakması sonucu bu bölgede GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü kurulması çalışmalarına başlandı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber