Katil zanlısından ilginç savunma

Adana'da, eşini sokak ortasında öldüren matematik öğretmeni zanlı savunmasında, "Kızımı kötü yola düşüreceğini söyleyince öldürdüm." dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katil zanlısından ilginç savunma

Adana'da, fizik öğretmeni eşini sokak ortasında öldüren matematik öğretmeni zanlı savunmasında, "Kızımı kötü yola düşüreceğini söyleyince öldürdüm" dedi.

Emekli matematik öğretmeni Ahmet K., kendisini aldattığı iddiasıyla 18 yıllık eşi fizik öğretmeni Aysun O.'dan 2006'da boşandı. Kız çocuğu anneye, erkek çocuğu ise babaya verildi. İddiaya göre baba Ahmet K. ayrıldığı eşine, "Senin sevgilin var, kızımızı da bana ver. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyorum" dedi. Ancak kadın bu isteğe yanaşmayınca Ahmet K., 26 Nisan 2007'de Mahfassığmaz Mahallesi'nde sokakta karşılaştığı eski eşini kafasına tabancayla ateş edip öldürdükten sonra kaçtı.

Katil zanlısı Ahmet K., 6 yıl sonra Mersin'de kızını görmeye gittiğinde polislerce yakalanıp tutuklandı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlanan şahıs, olanlardan dolayı kızı ile oğlundan özür diledi. Eşinin boşanmadan önce kendisine ihanet ettiğini ve bu yüzden boşandıklarını öne süren zanlı, "Aysun'un başka bir erkekle ilişkisi vardı. Kendisini uyardım. Kızımı da bana vermesini söyledim. Bana her seferinde hakaret ve küfür etti. Beni birlikte olduğu adama öldürteceğini söyleyerek tehdit etti. Son olarak da aynı konuda konuşmak isterken, kızımı kötü yola düşüreceğini söyleyince ateş edip kaçtım" diyerek kendini savundu.

Babasından şikayetçi olan E.K. ise, babasının bazı konularda yalan, bazılarında ise doğruyu söylediğini belirtti. Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, bu arada Ahmet K., kızını yanına çağırarak öpmek istedi. Ancak kızı istemeyerek duruşma salonundan çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber