Şahin: 23 milyon kişinin analizini oluşturabiliyoruz

23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak oluşturabiliyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: 23 milyon kişinin analizini oluşturabiliyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, önümüzdeki günlerde bütün illerde ve büyük ilçelerde sosyal hizmet merkezleri kurulacağını belirterek, "Gündüz bakımevleri' dediğimiz bütün sistemleri, toplum merkezlerini, danışma merkezlerini, sosyal hizmet merkezlerine dönüştüreceğiz" dedi.

Şahin, 54. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında geldiği Konya'nın Akşehir ilçesinde huzurevini ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Aile ve Sosyal Destek Uzmanlığı Projesi'nin (ASTEP), bakanlıklarının en önemli çalışmalarından biri olduğunu söyledi.

Nasrettin Hoca'yı anmak üzere Akşehir'e geldiğini belirten Şahin, hükümet programında yer alan ASTEP'in Başbakan Erdoğan'ın üzerinde durduğu önemli bir proje olduğunu vurguladı. Bakanlığının ilgili genel müdürlükleri ile projenin altyapısını oluşturduklarını aktaran Şahin, "Hacettepe Üniveristesi ile 2 ilde pilot çalışma yaptık. Teoriği ve pratiği birleştirdik. Kırıkkale ve Karabük'te pilot çalışmanın sonrasında bu projeye nasıl odaklanacağız, projeden nasıl bir sonuç çıkaracağız bunun ön çalışmalarını yaptık. Toplumun, bu tür çalışmalara ne kadar çok ihtiyacı olduğunu gördük" diye konuştu.

Şahin, 2 milyon kişiye ekonomik ve sosyal destek verdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"PTT aracılıyla ve kart sistemiyle halkımıza, mağdurumuza, muhtacımıza istediği yerde, sıcakta beklemeden, soğukta üşümeden, o kuyruklarda zaman geçirmeden çok daha modern ve çağdaş bir şekilde, hem de bizim inanç sistemimizde sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği bir sistemin teknolojik altyapısını oluşturduk. ASTEP'te de şunu yapmaya çalışıyoruz; burada yalnız ekonomik destek yetmiyor, bazen psikolojik, psikososyal destek, ekonomik destek paralel gitmesi gerekiyor. Mesela malul olarak destek verdiğimiz bir ailenin içinde zihinsel engelli bir anne varsa, alkolle mücade eden bir baba varsa mutlaka ikisinin paralel gitmesi gerekiyor. Biz bu yüzden ASTEP'in altyapısını çalıştık. Önümüzdeki hafta içerisinde Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığındaki kurula, projeyi sunacağız. Onların da desteğini alarak Bakanlar Kurulu'na getireceğiz."

- "23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak oluşturabiliyoruz"

Bakan Şahin, başarılı olabilmeleri için TÜBİTAK ile teknolojik altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini bir düğmeye basarak oluşturabiliyoruz. Ama bir taraftan da bizim başarılı olabilmemiz için Milli Eğitimden, Emniyet Genel Müdürlüğünden, Sağlık Bakanlığı verilerinden yani yaklaşık 10-15 kurumun verilerini tek çatı altında birleştirmemiz gerekiyor... Oradan gelen verileri tek çatı altınada birleştirerek sosyal hizmet merkezimizde hemen müdahele edebileceğimiz ve bunu güçlendireceğimiz altyapı oluşturuyoruz. Bu bakımdan çalışmamaız teorik olarak tamamlandı, pratikte iki şehrin pilot çalışmasıyla olgunlaştı. İnşallah önümüzdeki hafta ve aylar içerisinde hizmetlerimizi etkin bir şekilde hizmetlerimzin altyapısını oluşturuyoruz her şehirde özellikle Akşehir gibi büyük ilçelerde büyük sosyal hizmet merkezleri kuracağız. 'Gündüz bakımevleri' dediğimiz bütün sistemleri, toplum merkezlerini, danışma merkezlerini, sosyal hizmet merkezlerine dönüştüreceğiz. Orada bir ailenin ihitiyacı olan bütün destek mekanizmalarını çocuğa, kadına, erkeğe verecek altyapıyı oluşturacağız."

Huzurevi bahçesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, Çumra Rehabilitasyon Merkezi Mehter Takımın çaldığı marşları dinleyen Şahin, Larende Çocukevi'nde kalan Sümeyye Kamyap'ın karakalem çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber