Eskişehir'de Ramazan hazırlıkları

Eskişehir İl Müftü Vekili Selami Avcı, yaklaşan Ramazan öncesi kurum olarak bütün hazırlıkları tamamladıklarını, vatandaşların bu kutsal ayı huzur içinde geçirmesi için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'de Ramazan hazırlıkları

Selami Avcı, Ramazan ayı için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmaları düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı. Ramazan ayını, çolaklaşmaya yüz tutan gönüllere sahuruyla, iftarıyla, sadaka ve yardımlaşmalarıyla rahmet sunan bir bahar yağmuruna benzeten Selami Avcı, Ramazanın insanların birbirleriyle muhabbetini güçlendiren bir kardeşlik iksiri ve nice güzelliklerin kazanıldığı bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

HELAL KAZANÇ-HELAL LOKMA BU YILKİ RAMAZAN TEMASI

Bu yıl Ramazan ayında ''Helal kazanç - Helal lokma" konusunun merkez alınacağını ifade eden Avcı, el emeğinin, göz nurunun ve alın terinin önemine vurgu yapılacağını, aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan kazanç yollarının İslami değerlerle bağdaşmadığına dikkatin çekileceğini ifade etti.

ALO 190 HATTI HALKIN HİZMETİNDE

Ardından Ramazan ayı dolayısıyla İl Müftülüğü tarafından alınan bazı tedbirleri sıralayan Avcı, ''Müftülüğümüzün Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı kurulmuş olup Ramazan ayı boyunca 09.00 - 23.00 saatleri arası bu hatta ulaşmak mümkün olacaktır. Ramazan ayı için il ve 14 ilçe müftülüğümüz tarafından hazırlanan Ramazan Ayı Özel Vaaz ve İrşad Programı uygulanacaktır. Her gün ES TV'de İftara Doğru programı ile halkımızın karşısına çıkacağız. Bütün camilerimizde günlük mukabele okunacaktır. Sabah ezanları imsak vaktinde okunacak ve Tepebaşı, İhsaniye, Havacılar, Kurşunlu camilerinde Teravih Namazı hatimle kılınacaktır. Sadaka-i Fıtır miktarı 9 lira 25 kuruş olarak belirlenmiştir" açıklamalarında bulundu.

RAMAZAN BOYUNCA ZİYARETLER YAPILACAK

Ayrıca Ramazan ayı boyunca müftü, vaiz ve diğer görevlilerin hastane, huzurevi, cezaevi, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret edeceklerini söyleyen İl Müftü Vekili Selami Avcı, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engelli kimselerle ilgilenileceği, imkanlar ölçüsünde ihtiyaçlarının giderilmeye çalışılacağını belirtti.

Avcı, 19 Temmuz 2013 Cuma günü saat 19.30'da Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenecek İftar Sofrası Programı ile de şehrin idarecileri, iş adamları, bir kısım fakir vatandaş ve basın mensupları bir araya geleceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber