Yozgat'ta Bilal Şahin Külliyesi hizmete açıldı

Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan ve içerisinde müftülük binası, Kur'an kursu, aşevi, lojmanlar ve sosyal tesisler bulunan Bilal Şahin Külliyesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta Bilal Şahin Külliyesi hizmete açıldı

Cuma namazı öncesi düzenlenen açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan hayırsever işadamı Bilal Şahin, bu memlekette doğup, bu memlekette büyüdüğünü belirterek, "İlimizde sanayi kuruluşlarını tamamladıktan sonra maneviyatta olan bazı noksanlıkları gidermek için bir çalışma yaptık. Belediye başkanı bir akşam bir avuç kavurga verdi, sabaha geldik buranın temelini attık. Hayırlı Uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer de, hayırsever işadamı Bilal Şahin'e teşekkür ederek, külliyenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, "İnsanlara teşekkür edemeyen Allah'a da şükredemez" buyrulduğunu belirterek, "Bu güzel eserleri sadece ben bir cami açılışına ve Kur'an kurusu açılışına geldiğimi zannediyordum. Ama maşallah bir şehir kurulmuş, müftülük binasıyla, Kur'an kurslarıyla, aşeviyle muhteşem bir külliyenin kuruluşuna şahit olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Dolayısıyla bu eserleri bize kazandıran başta hayırseverimiz Bilal Şahin bey olmak üzere bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Şuanda biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sadece birkaç tane inşaatımızı söyleyeyim. Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin yanı başında muhteşem bir mabet bitmek üzere, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 10 bin insanın birlikte namaz kılacağı bir mabet bitmek üzere, öbür taraftan Bomako'da Eyyüp Sultan Camii bitti Ramazan'da ibadete açılıyor. Kosova'da büyük bir mabedin hazırlıkları devam ediyor. Arnavutluk'ta bir Osmanlı camisinin inşaatı başlamak üzere, Kırım'da 35 camiyi milletimiz bitirmiş, Afrika'ya gidiyorsunuz orada eserlerinize rastlıyoruz. Bütün bunlar hayırsever milletimizin yardımları ve himmetleriyle yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise sadece aracılık yaptı. Bundan gurur ve iftihar duyuyorum. Allah milletimize zeval vermesin, Allah hayırseverlerimizi hiçbir zaman eksik etmesin. Sadece camiler, mabetler, fakülteler, liseler değil, Kur'an kursları değil, bir yerde açlık ve kıtlık olur siz oranın yardımına koşuyorsunuz. Bir yerde sel felaketi olur, Pakistan'da sel felaketi oldu, yardımlarına yetiştiniz. Somali'de bir milleti ayağa kaldırdınız. Külliyemizin Yozgat'ımıza hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, camiler nerede olursa olsun istiklalin sembolü olduğunu ifade ederek, "Sadece imanımızın, Müslümanlığımızın sembolü değil, ayrıca da bağımsızlığımızın da sembolü, ülkemizin tapusu" dedi. Bozdağ, "Camiler ecdadımızın çekildiği yerlerde ise buralarda bizim ecdadımızın izidir, ecdadımızın aynı zamanda eseridir. Hem o diyarların İslam olduğunu gösteren bir remizdir. Hem de oralarda bizimin ecdadımızın damgasını gösteren bir yapıdır. Bu vesileyle camilere milletimiz her dönemde sahip çıktı. Dünyanın dört bir yanında yapılan camiler milletin gönül hazinesinden verdikleriyle yapıldığı gibi Türkiye'de yapılmış bulunan camilerin neredeyse tamamı da milletin gönül hazinesinden verdikleriyle yapılmaktadır. Devletin bütçesinden cami yapımına harcanan para neredeyse yoktur. Sadece yapılırken cüzi destekler vardır. Zaman zaman eleştiriliyor. Türkiye'de bu kadar camiyi devlet hazinesinden bütçeden yapıyorlar, işte şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar diye hükümetimizi ve bizden önce hükümetleri de eleştirenler oldu. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu eleştirilerin tamamı haksız ve yersizdir, tamamı yanlıştır. Çünkü devletin bütçesinden cami yapma geleneği bizim milletimizin tarihinde de yoktur. Bakarsınız Osmanlı döneminden kalan camilere, onların da devlet bütçesinden değil ya devleti yönetenlerin şahsi gelirlerinden ya vakıflardan ya derneklerden ya da Bilal Şahin Bey gibi gönül hazinesinden Allah rızasıyla verilenlerden yapılmıştır. Şimdi de öyle yapılmaktır. O yüzden bütün hayırsever insanlarımıza ben buradan teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, mabetlerimize sahip çıkıyorlar, insanlarımızın ihtiyaçlarını gideriyorlar" dedi.

Hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük şehirlerimizde camilere hakikaten büyük ihtiyaçlar var. 800 bin nüfuslu metropol ilçelerde cami sayısına baktığımızda nüfus oranıyla sayısı çok düşük olduğunu görüyoruz. Cuma vakitleri yolların trafiğe kapandığını, insanların sokakta cuma namazını kılmak gibi bir zorunlulukla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. O yüzden belediye başkanlarımıza özel çağrımız var. Diyoruz ki insanların ibadetlerini yapabileceği camilerin inşa edileceği yerleri lütfen imar planlarında kıyıda kenarda değil, tam da şehrin göbeğinde, merkezinde olacak şekilde imar planlarında yer verelim. Hayırsever insanlarımıza buradan diyorum ki lütfen büyük şehir merkezlerinde daha fazla cami ihtiyacı var, oralarda bu eserleri yapma konusunda bu güne kadar sürdürdüğünüz hayırları ve destekleri artırarak devam ettirelim. Çünkü oralarda da gerçekten büyük bir ihtiyaç var. "

Konuşmaların ardından cami ve külliye hizmete açıldı. Açılıştan sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez cuma namazını kıldırdı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber