Hakkari'ye atanan 42 doktordan 29'u görevine başlamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet yasası kapsamında Hakkari'ye atanan 29 doktorun görevlerine başlamadığı bildirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan doktor sıkıntısının giderilmesi amacıyla yürürlüğe konulan Mecburi Hizmet Yasası kapsamında, kura sonucu Hakkari'ye 10 uzman ve 32 pratisyen doktor ataması yapıldı.

Atamaların bir ay önce yapılmasına rağmen Hakkari'ye 10 pratisyen ve 3 uzman olmak üzere sadece 13 doktor gelerek, görevlerine başlarken 29 doktorun ise görev yerlerine hala gelmedikleri öğrenildi.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Etemoğlu, Sağlık Bakanlığı'na doktorların görevlerine başlamadıkları yönünde gerekli bilginin verildiğini belirtti.

Bakanlığın, gelmeyen doktorların yerine yeni uzman ve pratisyen doktorlar atayacağını vurgulayan Etemoğlu, şunları kaydetti:

"Bu doktorların çeşitli nedenleri var. Atanan uzman doktorlarımızın bir kısmıyla telefonla irtibat sağladık. Bu doktorlarımızın bazıları askere gitmiş, bazıları ise ailevi sorunları nedeniyle gelmiyor. Ama 17 Şubat'ta Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmet kurası var. Bu kura sonucu, ilimize yeteri kadar uzman ve pratisyen hekim atanacak." Öte yandan, 1 yıldır Hakkari Devlet Hastanesi'nde beyin cerrahı olarak görev yapan ve tek doktor olan Emine Demir'in, eş durumundan 1 hafta önce İstanbul Şişli Devlet Hastanesi'ne atandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber