Tarife uygulmasının iptali için Türk Telekom'a dava

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
"TÜR TELEKOM, TÜRK HALKININ İLETİŞİMİNİ AZALTMAYA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPIYOR"

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Türk Telekom'un sabit telefonlardaki tarife uygulamasının eşitlik ilkesine ve kamu yararına aykırı olduğunu belirterek, uygulamanın iptali için Danıştay'a dava açıyor.

TÜDEF'in İnternet sitesinde yer alan TÜDEF Genel Başkanı Turhan Çakar'ın açıklamasına göre, yarın uygulamanın durdurulması için Danıştay'da dava açılacak. Türk Telekom'un uygulamasının indirim değil zam olduğuna dikkat çeken Çakar, uygulamanın eşitlik ilkesine ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Danıştay'a dava açacaklarını dile getirdi.

Çakar, Türk Telekom'un 19 milyon sabit abonesi olduğunu ve bunların yüzde 60'ının 400-500 kontörlük konuşma yaptığını ifade ederek, "Bu kesime zam yapıldığını görüyoruz. Bu abonelere yapılan zam yüzde 50-70 arasında değişiyor. Standart ve hesaplı hatlarda hiçbir indirim yok. Türkiye'de insanların iletişime teşvik edilmesi gerekir. İnternet ücretlerine çok yüksek oranda zam geldi. Türk Telekom Türk halkının iletişimini azaltmaya yönelik çalışma yapıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber