Isparta'da 114 cami gül suyuyla yıkandı

Tüm yurtta olduğu gibi Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde de 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif için hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Isparta'da 114 cami gül suyuyla yıkandı

İlçenin merkez ve köylerinde 114 caminin çevresi düzenlendi, halılar yıkandı ve cami içi temizlendi. Camilere gül suyu dökülerek Ramazan ayına hazırlandı. Camilerin temizlenmesine özellikle kadınlar imece usulü ve gönüllü çalışarak katkı sağladı.

Kahyalar beldesi Burhan Mahalle Cami'nde Ramazan temizliği için kadınlar adeta seferberlik ilan etti. Mahalleli kadınlar önce cami çevresini, ardından içini temizlediler. Öğrenciler ise temizlenen yerlere gül suyu döktü.

Burhan Mahalle Cami'nde öğrenci olduğunu söyleyen Ayşe Kaya, Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendiğini söyleyerek, “Sağ olsun hocamız Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyen bizim gibi cahilleri okuttu. Bize Kur'an öğretti. Allah bin kere razı olsun. Bugünde Ramazan temizliği yapıyoruz. Gül suyu ile camide temizlik yaptık. Camları sildik, halıları sildik, temizledik. Çok güzel oldu. Ramazan ayında herkesi camimize bekliyoruz” dedi.

Cami temizliği yapan bir diğer mahalleli Perihan Asa ise “Bugün mahallemizin camisini temizlemek için burada toplandık. 11 ayın sultanı Ramazan'ı Şerifi güzel bir şekilde karşılamak için buradayız. Camimizin her bir köşesini özenle temizledik gül suyu ile mis gibi yaptık” diye konuştu.

Ramazan boyunca teravi namazı öncesi gelen cemaate çay ve pasta börek ikramı için mutfak kuruldu, çay ocağı hizmete girdi. Cami imam hatibi Hacı Hasan Tekin, camide sosyal ve kültürel etkilikleri yapmak ve gelen misafirlere ikramda bulunmak için bir mutfak kurduklarını belirtti. Ev hanımlarının yaptıkları pasta ve börekleri camiye getirdiklerini söyleyen Tekin, bu hassasiyeti gösteren mahalleli bayanlara teşekkür etti.

Camilerde yapılan Ramazan hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Gazipaşa Müftülüğü Şefi Bayram Aydın şunları söyledi:

“Tüm camilerimizde biraz önce gördüğünüz gibi hocalarımızın teşviki, vatandaşlarımızın müthiş katılımı ile temizlik başlatılmıştır. Bunlardan bir tanesi de kahyalar beldemizde Hacı Burhan camimizdir. Hanımefendiler içeride camilerimizin her noktasını temizlerken, gül suyu ile yıkarken beyefendiler de dışarıda cevre temizliği yanında hanımefendilere yiyecek ve cay hazırladılar. Bu görüntü de çok güzeldi. Teravihten sonra imamımız gelen cemaatimize çay ve kuru pasta ikramı yapmaktalar. Ramazan'ın ülkemize ve Gazipaşa halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

KORU FATİH CAMİİ'NDE TEMİZLİK

Ramazan temizliği yapılan bir başka cami ise Gazipaşa Merkez Koru Mahallesi Fatih Cami oldu. İmam Hacı Şenol halıları temizlerken kadınlar ise caminin diğer bölümleri minberi, kürsüyü ve sedirleri temizlediler. Temizlenen bölgelere gül suyu sıkılarak caminingüzel kokması sağlandı. Cami imamı Hacı Şenol, “11 ayın sultanını sultanlar gibi karşılamak için yine öğrencilerimizle bayan kardeşlerimizle beraber camimizi gül suyu ile yıkayarak eksiklerimizi gidererek, temizlik yapıyoruz. cemaatimizin rahat ve huzurlu bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak amacı ile böyle bir çalışma yapıyoruz. Rabbim yaptığımız emekleri boşa çıkarmaz inşallah” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber