İzinsiz ankete zabıta engeli

İzmit'e gelip, bir tatil şirketinin tanıtımı yapmak amacıyla izinsiz ve yasal olmayan şekilde anket yapan ve broşür dağıtan gençler, zabıta tarafından tespit edilerek, anket kağıtlarına ve broşürlerine el konuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzinsiz ankete zabıta engeli

İzmit Belediyesi Zabıta Ekipleri, kentteki denetimlerini sıklaştırdı. Kahramanmaraş, Malatya, Antep gibi illerden; İzmit'e gelip, izinsiz ve yasal olmayan şekilde anket yaptıkları tespit edilen 3 gence, Kabahatler Kanununa göre toplam 264 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

Konuyla ilgili görüş belirten İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, kent merkezindeki denetimlerin devam edeceğine vurgu yaparak, konuyla ilgili vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Ergin konuşmasına şu şekilde devam etti: "Avrupa kenti İzmit'te izinsiz ve mevzuata aykırı her türlü duruma müdahale ediyoruz. İzin alınmadan, yasal olmayan şekilde tanıtım yapan ve broşür dağıtan kurum veya şahısları ilk önce uyarıyoruz. Aynı olumsuzluğu tekrarlayan şahıs ve kurumlara gerekli idari yaptırım cezasını uyguluyoruz. Ayrıca zabıta olarak vergisini ödeyen esnafımızın haklarını da korumak bizim asli görevlerimiz arasında. Her türlü olumsuzluğa karşı yasal mevzuat çerçevesinde ekiplerimizin çalışmaları devam edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber