Çankırı Karatekin Üniversitesi yeni kampüsüne taşınıyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 4 fakültenin Uluyazı yerleşkesine taşınacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı Karatekin Üniversitesi yeni kampüsüne taşınıyor

İnşaat çalışmaları devam eden Uluyazı Kampüsü'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Savaş, yeni eğitim öğretim yılında Fen, Mühendislik, Edebiyat ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin Uluyazı Kampüsü'ne taşınacağını ifade ederek, "Bu yıl öğrenci sayımızın 11 binin üzerine çıkmasını hedefliyoruz. Kampüs alanımızdaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşaat çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından 35 bin öğrenci potansiyeline ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Öğrencilerin hiç bir sıkıntı yaşamamaları için çalışmaları titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Savaş, kampüs alanı içerinde sosyal alanlar ve öğrenci yurtları bulunduğunu kaydetti.

Karatekin Üniversitesi'nin büyük hedefleri olduğunu dile getiren Rektör Savaş, "Çankırı Karatekin Üniversitesi sadece yapısal manada değil, ulusal manada bilimsel alanlarda birçok ilke imza atmış bir üniversite. Üniversite olarak bizim hedefimiz Ankara'nın banliyösünde yıldız bir üniversite olmak. Ayrıca Çankırı'yı laboratuvarlarla bilim merkezi haline getirmek isteyen bir üniversiteyiz ve hedefimiz bu manada çok büyük" dedi.

Savaş, inşaat çalışmalarında engelli öğrencileri de düşündüklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber