13 yaşındaki şüpheli, cinayetten önce babasını şikayet için polise gitmiş

Adana'da tartıştığı ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen okul arkadaşı 13 yaşındaki F.A.Y., hakkında yapılan işlemlerin ardından çocuk suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı'na sevk edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 yaşındaki şüpheli, cinayetten önce babasını şikayet için polise gitmiş

F.A.Y.'nin olaydan birkaç saat öncesinde annesiyle birlikte kendilerine şiddet uyguladığını öne sürdüğü babası Ayhan Y.'yi şikayet etmek için polise başvurduğu, ancak daha sonra şikayetten vazgeçip ayrıldığı ortaya çıktı.

Merkez Seyhan İlçesi Aydınlar Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen olayda, aynı okulda okuyan F.A.Y., iddiaya göre üzerinde baskı kurduğunu iddia ettiği Mücahit Polatoğlu ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışmada Mücahit Polatoğlu, sağ ve sol göğüs ile sol koltuk altından bıçaklandı. Ağır yaralanan Mücahit Polatoğlu, götürüldüğü Çukurova Doktor Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Polatoğlu'nun cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Polis olayın ardından başlattığı soruşturmada cinayet şüphelisi F.A.Y.'yi Fevzipaşa Mahallesi'nde yakaladı.

'BASKI YAPIYORDU'

Gözaltına alınan F.A.Y.'nin, aynı gün öğlen saatlerinde, babası Ayhan Y.'den şiddet gördüğü iddiasıyla polise başvurduğu ortaya çıktı. Annesi Melike Y. ile birlikte Kışla Mahallesi'ndeki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne giden F.A.Y., eve alkollü gelen babasının annesine şiddet uyguladığını, araya girince de kendisinin de dayak yediğini söyledi. Ancak annesi ile birlikte şikayetçi olmaktan vazgeçen F.A.Y., iddiaya göre sinirli bir şekilde eve döndükten bir süre sonra karşılaştığı Mücahit Polatoğlu'nu, yaşadıkları tantışmanın ardından bıçakladı.

Suç aleti bıçak üzerinden çıkan çocuk şüphelinin, yapılan ilk görüşmede, "Eğitim hayatım boyunca bana baskı yaptı. Okul kapandı, tam 'Kurtuldum' diye düşünüyordum, bugün yine karşılaştık. Beni ezmeye çalışınca, bıçağı çekip sapladım" dediği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şüpheli F.A.Y., hakkında yapılan işlemlerin ardından çocuk suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı'na sevk edildi. Yaşamını yitiren Mücahit Polatoğlu'nun cenazesi ise Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından toprağa verilmek üzere teslim alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber