Caddede açtıkları stantla fabrikaya işçi arıyorlar

Sakarya'da otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren fabrika, işgücü ihtiyacını karşılayabilmek için caddede stant açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Caddede açtıkları stantla fabrikaya işçi arıyorlar

Akyazı ilçesinde otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren fabrika, işgücü ihtiyacını karşılayabilmek için caddede stant açtı. Otomobil koltuk döşemesi üreten Yazaki Otomotiv Yan San. ve Tic. AŞ, artan talebi karşılamak amacıyla işçi alımı yapıyor. Bin 700 kişiye istihdam sağlayan fabrika, şehrin en işlek noktası Çark Caddesi'nde açtığı stantla çalışan sayısını 2 bin 500'e çıkarmayı hedefliyor.

Stantta form dolduran adaylar, değerlendirmenin ardından işe başlıyor.

Fabrikanın insan kaynakları uzmanı Emre Türkeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgücü ihtiyacını hızlı şekilde karşılamak için söz konusu yöntemi uyguladıklarını söyledi.

Türkeri, Türkiye genelinde işsizlik sorunu yaşanırken işçi bulmakta zaman zaman zorlandıklarına dikkati çekerek, "Dün de burada stant açtık, çok büyük ilgi vardı. Fabrikamıza işçi alımı sürüyor. Üretim operatörü arayışımız sürüyor, İŞKUR'a kayıt yapan birçok kişiyi zaten işe aldık" şeklinde konuştu.

"Sakarya'da işçi bulmakta zaman zaman zorlanıyoruz" diyen Türkeri, "Türkiye'de otomotiv sektörü bir hayli ilerledi, bu nedenle işçi bulmak durumundayız. Burada standımızı açtık, işçi alımı yapıyoruz. Şu anda ramazan ayı olmasına rağmen çok büyük bir katılım var. Dün başvuranlar arasında 30 kişiyi görüşmeye çağırdık, 20'si işe başladı" ifadesini kullandı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber