Diyarbakırlılar, Ramazanda camilerde serinliyor

DİYARBAKIRLILAR Ramazan ayının ilk günlerinde, kavurucu sıcaklardan korunmak için klimalı camilerde, sur diplerinde ve ağaç gölgeliklerinde yatarak, iftar saatini bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakırlılar, Ramazanda camilerde serinliyor

Yenişehir Belediyespor Kulübü bünyesinde kurulan yaz spor okulu öğrencileri de, gün boyu havuzlarda yüzürek serinliyor.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde hissedildiği Diyarbakır'da kavurucu Temmuz sıcakları hayatı olumsuz etkiliyor. Ramazan ayının ilk günlerinde, aşırı sıcaklar nedeniyle cadde ve sokaklar öğlen saatlerinde adeta boşalıyor.

Diyarbakırlı vatandaşlar, sıcaklardan korunmak için tarihi sur diplerindeki park ve klimalı camilere akın ediyor. Özellikle oruç tutan vatandaşlar, klimaların 24 saat çalıştığı tarihi Ulu Cami'yi, Diyarbakır Sur'larını ve ağaç gölgeliklerini mekan seçti. Vatandaşlar, hava sıcaklığının etkili olduğu öğle ve ikindi namaz arasındaki zamanı, camilerde uyuyarak geçiriyor.

Öte yandan, Yenişehir Belediyespor bünyesinde kurulan yaz spor okulu öğrencileri de, kulüp piknik ve spor tesislerindeki havuzlarda yüzerek, hem serinliyor hem de yüzme sporunu öğreniyor. 2 ay boyunca açık kalacak ve Yenişehir Belediyespor Kulüp sorumlusu Enver Altun ile uzman antrenörler eşliğinde 8 yaş ve üzerindeki çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Kulüp Başkanı Faik Okutucu, yaz spor okuluna devam eden öğrencilerin, yıl sonu tatilini değerlendirmesi konusunda çok önemli bir sportif faaliyet olduğunu belirterek, "60'a yakın öğrencimiz burada hem yüzme eğitimi alıyor, hem de aşırı sıcaklardan korunarak havuz keyfi yaşıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber