Bel fıtığından yürüyerek kurtuldu

7 yıldır bel ağrısı çeken 28 yaşındaki makine mühendisi Yiğit Seyranlı, yürüyerek bel fıtığından kurtuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bel fıtığından yürüyerek kurtuldu

Bel fıtığı teşhisiyle ameliyat önerilen Yiğit Seyranlı, "Ameliyat sonuçlarının ne olacağını bilemediğimden bazı korkularım vardı. Ağrılarım çok ilerleyince ameliyat dışında başka bir çözüm olabilir düşüncesiyle Romatem'e başvurdum. Fizik tedaviyle beraber vertetrackt adı verilen bir yöntem uygulandı ve 8 seansın ardında ağrılarımda ciddi bir azalma oldu" dedi. Seyranlı, ameliyat olmadan normal yaşantısına dönebildiği için son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Fıtık, aşırı zorlanmalar veya yaşa bağlı yıpranmalar sonucunda hemen hemen her yaşta meydana gelen sağlık problemidir. Omurga 31- 33 adet "omur" adı verilen kemikten meydana gelir. Omurların arasında "disk" adı verilen kıkırdak yastıklar vardır. Zorlanma veya yıpranmalar sonucunda bu kıkırdak arkaya doğru kayarak sinirlere baskı yapabilir. Kayma boyun bölgesinde olursa "boyun fıtığı", bel bölgesinde olursa "bel fıtığı" denilen rahatsızlık ortaya çıkar. Kayan disk kısmının sinirler üzerine baskı yapması sonucunda çok şiddetli bel ve boyun ağrılarıyla birlikte kol ve bacak ağrıları (siyatik ağrısı) olabilir.

Dr. Ayşim Oflazer, "Yiğit Seyranlı, 7 yıldır ağrıları olan ve yaşam kalitesi düşmüş olan bir hastaydı. Burada hastamıza klasik fizik tedavi yöntemleriyle beraber yeni sistem olan üç boyutlu dinamik traksiyon yöntemi uyguladık ve çok iyi sonuçlar aldık" dedi.

Dr. Ayşim Oflazer, dünya istatistiklerine bakıldığında bel fıtıklarının yüzde 85-90'ının ameliyat dışı yöntemlerle tedavi edildiğinin altını çiziyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon branşında çok büyük gelişmeler olduğunu belirten Dr. Oflazer, "Özellikle traksiyon sisteminde yeni yöntemler var. Bu tedavinin diğerlerine göre en önemli ayrıcalığı; hareket halinde uygulanması bunun adına dinamik traksiyon diyoruz" dedi.

"ARTIK HASTALARIMIZA İSTİRAHAT YERİNE HAREKET HALİNDE OLMAYI ÖNERİYORUZ"

Dr. Ayşim Oflazer, "Diğer yöntemler hasta yataktayken uygulanıyor. Hareket halinde tedavi uyguladığımız zaman omurlar üzerine düşen çekme gücü daha fazla oluyor. Amacımız omurları açıp, disklerin içeri doğru çekilmesi ve sinir basınsından kurtulmak. Bu disklerde vakum etkisi yaratmak için hastanın bu esnada yürümesi son derece iyi oluyor" dedi. Dr. Oflazer, artık hastalara akut dönem dışında istirahat önermediklerini, hastayı bir an önce hayata katmak ve hareket halinde görmek istediklerinin altını çizidi.

"GENÇ BEL FITIĞI HASTALARINDA ÇOK İYİ SONUÇLAR ALIYORUZ"

Bu yöntemde özellikle genç bel fıtığı hastalarında çok iyi sonuçlar aldıklarını belirten Dr. Ayşim Oflazer, "Tedavimiz bununla bitmiyor. Hastalara bel ve karın kaslarını güçlendirme egzersizleri ve bel sağlığı eğitimi vermemiz gerekiyor. Yataktan kalkmak lavaboya eğilmek, ağır kaldırmak gibi bir takım eylemler nasıl yapılmalı? bunları öğretiyoruz. Kaslarımızı güçlendirerek kendi korsemizi oluşturabiliriz" dedi.

Ameliyat ise bacak sinirlerinde felç ihtimali varsa sinir harebiyeti ve idrar tutamam gibi problemler varsa bu durumlarda gerekebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber