Dolandırıldığını polislerden öğrendi

ADANA'da polisler, telefonda kendilerini polis olarak tanıtarak verilen hesaba 22 bin lira yatırmasını sağladıkları 57 yaşındaki Cafer Ergin'i dolandıran 2 kişiyi paralarla birlikte yakaladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolandırıldığını polislerden öğrendi

Polislerin telefonla ulaştığı Cafer Ergin, dolandırıldığını da onlardan öğrendi.

İddiaya göre, Adana'da bulunan 40 yaşındaki Yunus Us ile 33 yaşındaki İbrahim Eroğlu, Manisa'da yaşayan emekli Cafer Ergin'i telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar, kimlik bilgilerinin ve banka hesaplarının bir suç örgütünün elinde olduğunu söyledikleri Cafer Ergin'e, suç örgütünü çökertmek için verdikleri banka hesap numarasına para yatırması gerektiğini söyledi. Korkan ve Yunus Us adına açılan hesaba 22 bin lira yatıran Cafer Ergin, şüphelilerin yönlendirmesiyle olayla ilgili kimseye bilgi vermedi.

ŞÜPHE ÜZERİNE YAKALANDILAR

Adana'da merkez Seyhan İlçesi'ndeki Bankalar Caddesi üzerinde bulunan özel bir banka şubesinden yatırılan parayı çeken 2 şüpheliyi, sokakta görevli Güven Timleri şüphe üzerine durdurdu. Şüphelilerin üzerinde yüklü miktarda para bulan polisler, paranın kaynağıyla ilgili çelişkili bilgiler veren Yunus Us ve İbrahim Eroğlu'nu gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmada, paranın Manisa'dan Cafer Ergin tarafından Yunus Us'un hesabına yatırıldığı saptandı. Şüpheliler, sorgusunda suçlarını itiraf etti. Polislerin telefonla ulaştığı Cafer Ergin, dolandırıldığını da polislerden öğrendi. Şüpheliler, adliyeye sevk edilirken paranın sahibine iade edileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber