Kilis'te Gümrük Müdürlüğü lojman binası kentsel düşüşüm ile yıkılacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Harun Taşkesen, Gümrük Müdürlüğü Lojmanı’nın ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yönetmelik Hükümlerine’ göre kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te Gümrük Müdürlüğü lojman binası kentsel düşüşüm ile yıkılacak

İl Müdürü Harun Taşkesen, Gümrük Müdürlüğü Lojmanı'nın yapılan risk analizi ile yıkılmasına karar verildiğini belirterek, “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve Uygulama yönetmeliği doğrultusunda Müdürlüğümüzce riskli yapı tespit çalışmaları başlatılmıştır. Ancak Müdürlüğümüz bünyesinde söz konusu işlem için yeterli personel bulunmadığı için Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde, ilimize gelen Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelleri ile Gümrük Lojman Binası için mahallinde riskli yapı tespit çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu binanın, Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu, Kilis İl Gümrük Müdürlüğü Lojman Binası Deprem İnceleme ve Performans Analizi Raporu ile Kilis İli, Merkez İlçesi, Şehit Sakıp Mahhallesi 1097 Ada 18 parselde yer alan Gümrük Müdürlüğü Lojmanı için 2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik (D.B.Y.Y.H.Y.) esaslarına dayandırılarak deprem performansını sağlayıp sağlamadığının belirlenmesi çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde binanın riskli yapı olduğu tespit edilmiştir. Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu deprem inceleme ve performans analiz raporuna göre riskli yapı olarak tayin edilen Kilis İli Gümrük Müdürlüğü Lojmanı ile ilgili olarak, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Yönetmelik Hükümlerine göre Gümrük Müdürlüğü, Kilis Tapu Müdürlüğü ve Kilis Belediye Başkanlığı ile gerekli yazışmalar yapıldı. Yapılan yazışmalar doğrultusunda söz konusu yönetmeliğin 15 gün süre olarak belirlediği itiraz süresi içinde Müdürlüğümüze herhangi bir itiraz yapılmadı. Yıkım süreci için Kilis Belediyesi'nin belirleyeceği yasal süreç beklenilmektedir” dedi.

Kilis'te resmi kurum lojmanları içerisinde en eski lojmanın Gümrük Lojmanları olduğunu belirten Teşkesen, “Ramazan bayramından sonra binayı yıkmayı planlıyoruz. İlk kez Kilis'te, kentsel dönüşüm çerçevesinde 5 katlı 10 daireden oluşan Gümrük Lojmanlarını yıkacağız” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber