Aydınlı lise öğretmenleri 'Mor Sertifika' aldılar

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında düzenlenen Mor Sertifika eğitim programına Aydın'dan katılan 8 lise öğretmeni Mor Sertifika sahibi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydınlı lise öğretmenleri 'Mor Sertifika' aldılar

Aydın, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri ve Kocaeli olmak üzere altı ilden toplam 47 lise öğretmeninin katıldığı programda; eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve kız çocuklarının insan hakları gibi konular üzerinde duruldu.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından, Sabancı Vakfı'nın finansal desteği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Sabancı Üniversitesi'nin uygulayıcılığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin işbirliğiyle yürütülen"Mor Sertifika Programı", Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde gerçekleşti.

Mor Sertifika Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri, yıl içerisinde proje illeri olan Aydın, Eskişehir, Gaziantep Kahramanmaraş, Kayseri ve Kocaeli'yi ziyaret ederek, burada lise öğretmenleri ile bir araya geldiler ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yaptılar. Bu çalışmaların ardından, toplumsal cinsiyet konusunda daha detaylı çalışmak isteyen 47 lise öğretmeni, Sabancı Üniversitesi'ne davet edildi.

Program kapsamında, hem Sabancı Üniversitesi'nden hem de farklı üniversitelerden alanlarında uzman öğretim görevlileri birikimlerini paylaştılar. Toplantılarda, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarından temsilcilerin de katılımıyla toplumsal cinsiyet, kadın hakları, ders kitaplarında ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve medyada cinsiyetçilik gibi konular derinlemesine tartışıldı.

Mor Sertifika eğitimlerine katılan öğretmenler, gerçekleşen törenle sertifikalarını, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme Grup Başkanı Mehmet Özcan ve Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz'den aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber