Ordu-Giresun Havaalanı Projesi 2014 temmuz'da bitiyor

Giresun Valisi Şahin: "En geç 2014 yılı temmuz ayında Türk Hava Yolları'ndan uçuş için biletlerimizi alacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu-Giresun Havaalanı Projesi 2014 temmuz'da bitiyor

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatına ilişkin, "En geç 2014 yılı Temmuz ayında Türk Hava Yolları'ndan uçuş için biletlerimizi alacağız" dedi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalanı'nın üst yapı ihalesinin yapılacağını anımsattı.

Üst yapı ihalesinin ardından yer tesliminin de yapılmasıyla yaklaşık 4 ay sürecek çalışmayla havaalanının uçuşa hazır olacağını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Çalışmalar bittiğinde 'Ordu-Giresun Havaalanı hazırdır' diyoruz. En geç 2014 yılı Temmuz ayında Türk Hava Yolları'ndan uçuş için biletlerimizi alacağız. Ben bu vesileyle son derece memnunum. Çalışmalar da gayet iyi gidiyor. Yıl sonuna kadar 4 bin 200 metre uzunluğundaki mendirek tamamlanmış olacak. Zaten önemli olan mendirektir. Yarım metre kalınlığında pist yapılıyor ve çalışmalar mükemmel bir şekilde devam ediyor. Pist uzunluğu da 2 bin metreye yaklaştı. İnşallah Ordu ve Giresun bir an önce havalimanına kavuşur."

Vali Şahin, havaalanının Giresun Üniversitesi'nin gelişimine de katkı sağlayacağını belirterek, "Öğretim üyelerinin buraya geliş ve gidişleri havaalanıyla sağlanacak. Saat 9.00'da uçağa binip gelecek, saat 11.00'de derse girmiş olacak. Akşam uçağa tekrar binip İstanbul'daki evine gidecek. Havaalanımız son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber