Sahte sağlık raporu düzenleyen doktora 20 yıl hapis istemi

Maden işçilerine para karşılığı geriye dönük sahte sağlık raporu düzenlediği iddia edilen doktora dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 16:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sahte sağlık raporu düzenleyen doktora 20 yıl hapis istemi

Zonguldak'ta mazeretsiz işe gitmeyerek işten atılma tehlikesi yaşayan maden işçilerine para karşılığı geriye dönük sahte sağlık raporu düzenlediği iddia edilen doktor Emre Ö. hakkında 20, raporlarda 2 ve 3'üncü hekim olarak imzası bulunan 4 doktor hakkında 8'er, rapor alan 3 madenci ile rüşvete aracılık ve yardım ettiği iddia edilen 3 kişi hakkında da 12'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçisi 36 yaşındaki Murat D., Ekim 2010'da Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Emre Ö.'den, sekreteri Kenan K. aracılığıyla, 1 ay önce mazeretsiz işe gitmediği 5 gün için geriye dönük rapor talep etti. Dr. Emre Ö., madenci Murat D.'ye 300 lira karşılığında gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenledi. TTK'da çalışan maden işçileri 31 yaşındaki Volkan A. bin 200, Güray P. de 350 lira karşılığında Dr. Emre Ö.'den aynı şekilde gerçeğe aykırı geriye dönük sahte sağlık raporu aldı.

SEKRETERİ ARACI KULLANMIŞ

İddianamede Dr. Emre Ö.'nün, yanında tıbbi sekreter olarak çalışan Kenan K.'yı aracı olarak kullanarak ,gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu hazırlamak karşılığında şüpheliler Murat D., Güray P., Volkan A.'dan rüşvet aldığı öne sürüldü.

Sağlık kurulu raporlarında 2 ve 3'üncü hekim olarak imzaları bulanan şüpheli doktorlar F.A.S., A.E., R.H.C. ve M.Ç.'nin de usul ve yasalara aykırı olarak rapor düzenlenen kişileri görmeden, muayene etmeden, sadece 1'inci uzman doktor olarak imzası bulunan şüpheli Emre Ö.'ye itimat edip raporu imzaladıkları ifade edildi.

İddianame doğrultusunda rüşvet karşılığında gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenleyen 49 yaşındaki Dr. Emre Ö. hakkında, 'Rüşvet almak ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından 20 yıl, diğer 4 doktor hakkında, 'Kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği' suçundan 8'er yıl, maden işçileri Murat D., Güray P. ve Volkan A. ile rüşvete yardım ve aracılık ettikleri iddiasıyla sekreter Kenan K., Yeraltı Madenciler Derneği Başkanı S.D. ve madenci Güray P.'nin kayınpederi M.Ö. hakkında ise 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İLK DURUŞMALARI GÖRÜLDÜ

Tümü tutuksuz yargılanan sanıkların, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Duruşmada doktorlar F.A.S., A.E., sekreter Kenan K., maden işçileri Volkan A., Güray P. ve kayınpederi M.Ö. hazır bulundu. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı. Sanıkların, iddianameye ilişkin savunma için süre istemeleri üzerine duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber