Öğrenci öğretim üyesini bıçakladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2006 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde bir öğrenci öğretim görevlisini bıçaklayarak yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Abdulkadir A. fizik sınavının yapıldığı sırada Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nurettin Pirinççioğlu'ndan boş bir kağıt istedi. Boş kağıt ile birlikte diğer sınav kağıdını da alan Abdülkadir A, sınav salonu dışına çıkmak istedi.

Ancak, öğretim görevlisi Pirinççioğlu, dışarı çıkması halinde tutanak tutacağını belirtti. Bunun üzerine dışarı çıkan öğrenci hakkında tutanak tutuldu.

Tutanağın tutulduğunu gören öğrenci Abdülkadir A. ile öğretim görevlisi arasında tartışma çıktı. Sınavın yapıldığı salonun kapısı önünde çıkan tartışma sırasında Abdülkadir A, üzerinde taşıdığı bıçakla öğretim görevlisini göğsünden bıçakladı.

Dicle Üniversitesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Nurettin Pirinççioğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yaralanan öğretim görevlisini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç, öğrencinin sınav sırasında yedek bir kağıt istediğini ve kağıdı aldıktan sonra dışarıya çıktığını söyledi.

Öğrencinin dışarıya çıkması üzerine hocanın tutanak tuttuğunu ifade eden Prof. Dr. Canoruç, ?Hocanın tutanak tutması üzerine böyle bir tatsız olay yaşanmış. Öğrenci de sınav sonrası hocasının yanına gelerek, kendisine niye böyle birşey yaptığını sormuş ve bıçakla saldırmış? dedi.

D.Ü Acil Servis Sorumlusu Prof. Dr. Yusuf Yağmur da, Pirinççioğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, ?Bıçağın kemiğe gelmesiyle büyük bir tehlike atlamış. Şu an genel durumu iyi ve gözlem altında tutacağız. Daha sonra taburcu edeceğiz? dedi.

Olaydan sonra kaçan Abdülkadir A'nın yakalanmasına çalışılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber