Mevsimlik işçilerin zorlu mesaisi

Kars ile Ani Ören Yeri arasında ulaşımı sağlayan karayolunda devam eden ağaçlandırma çalışması kapsamında kazık çakarak çit çeken mevsimlik işçiler, sıcak havada zorlu koşullarda çalışıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevsimlik işçilerin zorlu mesaisi

Diyarbakır'dan 4 ay önce çalışmak üzere Kars'a gelen mevsimlik işçiler, iş dışındaki yaşamlarını kurdukları çadırlarda sürdürüyor. İşçilerden Vedat Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağaçlandırma işinde çalışmak için Diyarbakır'dan geldiklerini belirterek, çalışma kapsamında ilk etapta fidan diktiklerini söyledi. Daha sonra çapa işlemi yaptıklarını anlatan Duman, "Şimdi de tel germe işlemine başladık. Burada çadırlarda kalıyoruz. 5 aileyiz, toplamda da 30 kişi bulunuyor. İşi burada bulunan arkadaşımız aldı. Biz de çalışmak için ailelerimizle Diyarbakır'dan geldik. Aramızda oruç tutanlar da var. Onları idare ediyoruz" dedi.

Mehmet Sait Duman da sabah saatlerinde çalışacakları alana traktörlerle geldiklerini, aralarında iş bölümü yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Sabah ilk olarak kazıkları yüklüyoruz. İki kişi kazıkları çakıyoruz, iki arkadaşımız da çit çekiyor. Sabahtan akşama kadar bu şekilde çalışıyoruz. Aramızda oruç tutanlar da var. Biz de tutmayı arzu ediyoruz ama akşama kadar balyoz kullandığım için tutamıyorum. Buraya 650 kilometre yol katederek geldik. İşimizi bayrama kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Ağaç diktiğimiz yolun uzun uzunluğu gidişli dönüşlü 180 kilometre." Diyarbakır Şehitlik Lisesi'nde eğitim gören İdris Arslan da tatilin ardından Kars'a gelerek ailesine yardım ettiğini anlatarak, "Arkadaşlarım tatilde. Bayrama kadar buradayız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber